8.5 C
New York
zondag 28 april 2024

Van Wijnen(VVD) kritisch over voortgang Burgemeester Klinkhamerweg Zevenhuizen

Gemeenteraadslid Ferry van Wijnen (VVD) is kritisch over de voortgang op het dossier van de verkeersveiligheid van de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen. Op 8 maart 2022 stond er een plan op de agenda van de gemeenteraad om de kruispunten van de weg met Noordelijke Dwarsweg en de Opril om te bouwen naar een voorrangskruispunt.

De VVD diende met bijna alle andere partijen in de gemeenteraad een motie waarmee er andere richtlijnen werden meegegeven waaraan de raad vond, dat deze punten meegenomen. Hierna werd het voorstel door het college van B&W teruggetrokken en werd het stil.

In de motie werd het college verzocht om nader onderzoek in te stellen naar de mogelijkheden om:

  • Alternatieve voorstellen uit te werken voor de twee kruispunten die recht doet aan de negatieve ongewenste effecten;
  • Een veilige fietsroute te realiseren;
  • Toch een rotonde op het kruispunt BK-weg – Opril – Potgietersingel te realiseren;
  • Op een andere wijze een veilig kruispunt BK-weg – Noordelijke Dwarsweg te realiseren;
  • De oversteek van de BK-weg, ter hoogte van het Kerkepad, veiliger te maken;
  • De BK-weg in te richten als 30 km weg, waarbij de aspecten veiligheid en doorstroming nadrukkelijk worden meegenomen.

Ook werd het college verzocht zit, nadat er helderheid zou zijn over het onderzoek naar het invoeren van de GOW30, in een nieuw raadsvoorstel, inclusief financieel kader, voor te leggen aan de gemeenteraad. Opvallend was dat bij het vaststellen van het PRO2023 in de onderhoudsplanning de Burgemeester Klinkhamerweg ontbrak.

Inmiddels zijn we een jaar verder. Als gemeenteraad hebben wij nog niks vernomen over evt. aangepaste plannen

Ferry van Wijnen (VVD)

Van Wijnen legt uit waar zijn kritiek vandaan komt : “Inmiddels zijn we een jaar verder. Als gemeenteraad hebben wij nog niks vernomen over evt. aangepaste plannen. Uit het Overzicht LTA Openstaande Moties blijkt dat er ook na een verzoek van 29 november 2022 geen update gegeven is.  De toch onveilige situaties blijven zo voortduren, blijkt ook uit vragen en reacties van betrokken inwoners“.

Hij vraagt dan ook aan het college van B&W : “Kan het college ons aangeven hoe ver men is gevorderd met de in de motie vermelde nadere onderzoeken om de BK weg (en haar kruisingen) veiliger te maken en kan het college aangeven wat de huidige planning is en wanneer we een nieuw raadsvoorstel, inclusief financieel kader, op de agenda van de gemeenteraad kunnen verwachten?“.

Lees meer in het dossier Burgemeester Klinkhamerweg

Advertentie