8.5 C
New York
donderdag 22 februari 2024

Leefbaar Rotterdam wil weer annexatie deel Zuidplaspolder (video)

Na eerder een niet uitvoerbare motie Nesselande Oost heeft raadslid Vanessa Bruin van Leefbaar Rotterdam voorgesteld om delen van de grond maar als Rotterdam zelf te gaan ontwikkelen. Volgens haar heeft Rotterdam daar alle kennis over en heeft dat bewezen met de bouw van Achtkamp, later Nesselande genaamd.

Dit voorstel kwam voort uit een brief van de Grondbank Zuidplaspolder waaruit blijkt dat Zuidplas niet alle gronden kan uitnemen doordat er te weinig geld is om alles in 1 keer te kopen en er te weinig personeel beschikbaar is voor het project in Zuidplas. Bruin was van mening dat daarom Rotterdam maar de gronden moet uitnemen en ontwikkelen. Voor haar was de woningnood een reden tot sneller ontwikkelen dan nu wordt voorgesteld.

Ze gaat met ondersteuning van ambtenaren via de griffie kijken of er een voorstel kan worden gemaakt. Vorige keer werd de motie in Rotterdam aangenomen om grond te ontwikkelen door Rotterdam in de Zuidplaspolder. Uiteindelijk bleek de motie niet uitvoerbaar en liet het college weten dat er geen reden is om de goede verstandhoudingen tussen de gemeenten te verstoren met annexatie.

Raadslid Rozema (Partij voor de Dieren) vroeg aan het raadslid of ze dan wil annexeren. Dat hoge woord werd niet uitgesproken door Bruin maar als Zuidplas het niet kan moet Rotterdam het maar doen is haar antwoord. Commissievoorzitter Verkoelen (50plus) noemde het niet annexeren maar ondersteunen maar dat annexatie dan toch een gevolg zou kunnen zijn.

De raadscommissie was waarschijnlijk niet op de hoogte dat de gemeenteraad van Zuidplas een 11 uur eerder de nota van uitgangspunten had vastgesteld waarmee ook de kaders voor het hele gebied nu definitief zijn. Zie hieronder deel uit het debat (bron : Gemeente Rotterdam)

Advertentie