8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Gemeenteraad wil bijeenkomsten aardgasvrij niet alleen online

De gemeenteraad heeft het college opgeroepen om de eerste informatie-avonden over het aardgasvrij maken van wijken niet alleen online te organiseren. Er moeten volgens de raad ook nu al fysieke bijeenkomsten georganiseerd worden.

Informatie-avonden

De gemeente Zuidplas organiseert  informatie-avonden over het aardgasvrij maken van de eerste wijken van Zuidplas. Bij de eerste informatie-avond, in de wijk Esse Hoog, bleek dat er meer mensen kwamen dan dat er ruimte was. Daarom worden de eerste  bijeenkomsten digitaal georganiseerd.

Motie

De VVD riep op de informatiebijeenkomsten niet online, maar fysiek te doen. Dat geeft meer mensen de kans daaraan mee te doen en dan kan het gesprek beter gevoerd worden. Daarnaast gaven zij aan dat de datum 1 november voor Moerkapelle niet handig is. Op die dag is het ‘Dankdag voor het gewas’.

Kleine bijeenkomsten

Wethouder Zijlstra gaf aan dat de online bijeenkomsten alleen gaan over de procesaanpak. Dat is een korte eerste aftrap. Daarvoor leent een online-bijeenkomst zich heel goed. Iedereen kan daar inbreng geven. Mensen kunnen die bijeenkomst ook achteraf terugkijken. Inwoners die betrokken willen zijn, kunnen in de volgende fase in kleine bijeenkomsten op wijk- en buurtniveau deelnemen. Die bijeenkomsten volgen al in december. Die uitleg vond de gemeenteraad onvoldoende. Volgens de raad moeten er ook nu al fysieke bijeenkomsten komen.

Advertentie