8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

Verkiezingshumor bij CDA Zuidplas

In de tijd dat lijsttrekkers over elkaar heen buitelen, de ene sneer naar de andere sneer wordt gegeven en mensen elkaar gaan tegenstaan door kenbaar te maken op wie ze gaan stemmen, is het CDA in Zuidplas luchtiger. Waar vroeger klachten waren over vernieling van verkiezingingsposters en soms centimeter dik overgeplakt werd, pakt de lokale partij het vandalisme van de poster op een vrolijke manier op. (tekst gaat verder onder video)

Lokale kandidaat Pien Meppelink poseerde bij de poster waarop ze ineens een baard en een bril op had. Na het verdwijnen van de ouderwetse plakborden in Zuidplas, waar politiek veel om te doen is geweest, bleven de zuilen voor niet commerciële doeleinden over. Volgens een woordvoerder mag daar door politieke partijen op geplakt worden conform het reclamebeleid. Maar de echte plakoorlog van weleer bleef uit, slechts enkele partijen hebben hierop geplakt.

Advertentie