8.5 C
New York
zondag 3 maart 2024

Zuidplas hijst Orange the World-vlag

Op 27 november werd om 9.00 uur de Orange the World-vlag gehesen bij de gemeente Zuidplas door wethouders Klovert, Zijlstra en de Haas namens het gemeentebestuur. Orange the World is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes.

De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot en met 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Zuidplas kiest ervoor om maandag 27 november de vlag voor 1 dag te hijsen.

Andere gemeenten verlichten objecten in oranje maar na eerder twee verworpen moties in 2019 en 2020, sneuvelde het plan voor oranje verlichting in het carrilon op het Raadhuisplein.

Advertentie