8.5 C
New York
donderdag 16 mei 2024

Van Oudheusdenweg in Zevenhuizen afgesloten

De gemeente Zuidplas heeft besloten om de Van Oudheusdenweg in de Eendragtspolder af te sluiten in verband met de komende vorstperiode. Het wegdek, in onderhoud bij het recreatieschap Rottemeren, is in zodanige staat, dat de kans groot is dat het wegdek kapot vriest en er grote gaten ontstaan. Dit is gevaarlijk voor weggebruikers aldus de gemeente Zuidplas.

De weg is in beide richtingen afgesloten tussen de Slingerkade en het Zuideinde. Het fietspad, wat parallel aan de weg ligt, blijft wel open. Hulpdiensten kunnen hiervan gebruik maken in geval van nood.

Gemeente handhaaft wel afsluiting op Zuideinde

Verkeer van en naar de roeibaan kan gebruikmaken van de Zuidplasweg en de Middelweg. De Koeienstal en de Uitkijktoren zijn wel bereikbaar. Op vragen van Gouwe IJssel Nieuws blijkt dat de geslotenverklaring op het Zuideinde wel van toepassing blijft, hier staan camera’s om te controleren en die werken erg goed. Verkeer moet over de N219, Zuidelijke Dwarsweg, Brandingdijk en Middelweg naar de roeibaan.

De gemeente Zuidplas laat weten dat zodra de vorst voorbij is, de weg wordt onderzocht en gekeken of de weg weer open kan voor verkeer. Het is uit de summiere informatie van de gemeente nog niet bekend of de weg is afgesloten tijdens de snertwandeltocht op 13 januari, een groot wandel evenement in de Eendragtspolder. Wel zijn er pendelbussen vanuit de dorpen van Zuidplas.

Advertentie