8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Zandtransport vliegt uit de bocht op rotonde Europalaan

Een trekker met aanhanger, geladen met zand, is op maandag in de avondspits op een rotonde omgeslagen. De rotonde op de Europalaan/Hoofdweg was gedurende de bergingswerkzaamheden niet begaanbaar richting Capelle.

De gekantelde aanhanger is eerst ontdaan van de lading zand, waarna de aanhanger door een kraan rechtop is gezet. Het is niet duidelijk of de aanhanger weggereden kan worden of dat hiervoor de inzet van een berger nodig is.

Doordat de doorgaande route richting Capelle niet toegankelijk was, moest verkeer vanuit Nieuwerkerk omrijden via de N219 (richting Capelle dan wel via de Eerste Tochtweg richting Nesselande). De weg was afgezet door de BOA’s van de gemeente, die de ene verwensing na de andere toegeworpen kregen. Ook probeerde menig bestuurder de – drukke – rotonde tegen de richting in te nemen, wat gevaarlijke situaties opleverde. Aanwijzingen van de BOA’s moeten opgevolgd worden, wat bij sommige bestuurders blijkbaar niet bekend is.

De afwikkeling van dit incident is in volle gang, maar kan nog enige tijd duren omdat het wegdek schoongemaakt moet worden.

Advertentie