8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

39 maanden cel en TBS in Hoger Beroep zedenzaak Hitland

Het Gerechtshof in Den Haag heeft op 18 juni 2021 een 33 jarige Capellenaar die veroordeeld tot 39 maanden celstraf en TBS met verpleging voor het misbruiken van een minderjarig slachtoffer in 2018 in Park Hitland. Bij de Rechtbank was de straf hoger, vier jaar cel met TBS na een strafeis van 6 jaar van de Officier van Justitie. De dader moet ook ruim 27.000 euro aan schadevergoeding aan het slachtoffer betalen.

Het slachtoffer rijdt op een dag in februari 2018 rond 21.45 uur op een scooter op de Klaas Klinkerkade tussen de Bermweg en de ‘s-Gravenweg als zij wordt aangesproken door een gewoon ‘net uitziende’ man, die vraagt waar de Golfbaan Hitland is. Hij zou daar een reünie hebben en omdat hij het koud heeft vraagt hij een lift. Het meisje neemt hem mee achter op de scooter maar bij de Golfbaan blijkt het stil en verlaten.

Op de terugweg zet hij ineens een kartelmes op haar keel en vraagt haar om geld voor drugs en pakt haar telefoon af. Dit gebeurt op de Blaardorpseweg en als zij zegt geen geld te hebben wordt ze meegenomen naar de bosjes en misbruikt. Hierna dwingt hij haar verder het Hitlandbos in te gaan en bij het Langepad gaan ze op een bankje zitten en vertelt hij haar veel details. Uiteindelijk brengt ze hem terug naar Schollevaar en krijgt ze haar mobiel terug waarna ze 112 belt.

Het onderzoek liep eerder vast en daarom werd er op zowel Omroep West als op TV Rijnmond en later Opsporing Verzocht veel aandacht gegeven. Door de tips na deze televisieprogramma’s kon de man uit Capelle worden aangehouden.

Uit de uitspraak van het Gerechtshof blijkt dat de verdachte haar ook cocaine heeft laten snuiven onder dwang. Volgens een onderzoek, wat deel uitmaakt van de strafzaak, was de verdachte zelf onder invloed van verdovende middelen. De opgelegde straf is met drie maanden verkort omdat de man 22 maanden op behandeling van het hoger beroep moest wachten en hiermee overtreed het Gerechtshof het Europees verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden. Als de verdachte zijn celstraf heeft uitgezeten zal zijn Ter Beschikking Stelling aan de Staat (TBS) ingaan en zal hij verplicht in een instelling worden opgenomen.

Advertentie