8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Zebra’s, verkeersregels en parkeercontroles bij ‘De scholen zijn weer begonnen’

Op woensdag 23 augustus zullen VVN Zuidplas, gemeente Zuidplas en politieteam Waddinxveen-Zuidplas bij de Rehobothshool in Nieuwerkerk aan den IJssel het nieuwe schooljaar inluiden met het uitdelen van flyers en het houden van parkeercontroles. Hierbij krijgt de organisatie hulp van wethouder Jan Hordijk, de kinderburgemeester, 5 leerlingen van de Rehobothschool, 2 bikers en van 2 zebra’s.

Tijdens deze campagne wordt scholieren en vooral hun ouders en verzorgers duidelijk gemaakt, dat verkeersgedrag volgens de regels voor iedereen handig is. Ouders die hun auto onveilig of onjuist parkeren zullen hierop worden aangesproken. Ook worden enkele belangrijke verkeersregels nog eens onder de aandacht gebracht, zowel voor fietsers als voor automobilisten.

Deze campagne vindt landelijk elk jaar plaats zodra de scholen aan het nieuwe schoolseizoen beginnen. In Zuidplas nemen VVN, de gemeente, de politie en de handhavers deel aan de campagne, die elk jaar op een andere school in een ander dorp wordt gehouden.

Naast deze actie houdt VVN Zuidplas gedurende het hele jaar parkeercontroles bij scholen. Als schooldirecties zo’n controle bij hun school wenselijk vinden kan dat worden doorgegeven via loket@vvn-zuidplas.nl.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg