8.5 C
New York
donderdag 13 mei 2021

Provincie ziet in Nieuwerkerk geen ruimte voor Lidl buiten bestaand winkelgebied

De provincie Zuid-Holland vindt het nog steeds niet wenselijk dat in Nieuwerkerk aan den IJssel buiten de huidige winkelcentra nieuwe winkels komen. De provincie zal dus geen Lidl mogelijk maken op een andere locatie dan bij de huidige winkelcentra. Dat stelde wethouder Rik van Woudenberg dinsdagavond 19 september tijdens de raadsvergadering.

Zuidplas heeft bij de provincie nagevraagd wat de gevolgen van een update van het provinciaal beleid voor Nieuwerkerk en Zevenhuizen zouden zijn. Volgens de provincie is het in Nieuwerkerk niet goed voor bestaande winkelcentra om ergens anders een nieuwe winkelbestemming te openen. Het college van Zuidplas is het eens met deze stelling. Een nieuwe winkellocatie zal gevolgen hebben voor één van de huidige winkelcentra. Mogelijk dat er een zal omvallen zo stelde Van Woudenberg. Tijdens de vergadering werd niet duidelijk of de Lidl nog steeds bezig is met het plan van een nieuwe supermarkt bij het winkelcentrum Dorrestein. Mits het plan van de Lidl voldoet aan de voorwaarden van de gemeenteraad kan deze er komen. Het is de Lidl al meer dan twee jaar niet gelukt om met een plan dat aan deze eisen voldoet naar de gemeente te komen.

In de gemeenteraad werd dinsdagavond gediscussieerd over de detailhandelsvisie van de gemeente Zuidplas. Veel fracties voelen er toch voor om te kijken of er op het gebied van een nieuwe discounter iets mogelijk is. Volgens Ferry van Wijnen (VVD) moet de gemeente zelf gaan over waar wel of geen winkel in de gemeente komt. Hij wil minder bemoeienis vanuit de provincie. Het CDA wilde dat de hele nota voorlopig de ladekast in gaat. Meerdere fracties willen afwachten wat de provincie nou precies wil omdat daar ook een discussie wordt gevoerd over een aangepast beleid rond detailhandel.

In november komt de detailhandel nota weer op de agenda van de gemeenteraad. In de tussentijd gaat het college een extra paragraaf schrijven over (on)mogelijkheid van een nieuwe supermarkt in Zuidplas.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg