8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Wachtlijst VV Nieuwerkerk komt niet alleen door ruimtegebrek

De wachtlijsten bij voetbalvereniging VV Nieuwerkerk komen niet alleen door ruimtegebrek. Dat blijkt uit de beantwoording van het college van burgemeester en wethouders op vragen van het CDA.

Op 3 september 2017 stelde het CDA raadslid Tinet de Jonge vragen over de wachtlijsten bij de Nieuwerkerkse voetbalvereniging. Met name de voetbalsport blijkt anno 2017 een populaire sport in Zuidplas te zijn. De gestegen populariteit van bijvoorbeeld het meisjesvoetbal speelt hierbij een rol. Ook de verminderde belangstelling voor voetballen op zondagen zorgt voor een hogere belasting van de beschikbare voetbalvelden.

Het college geeft aan op de hoogte te zijn van de wachtlijsten bij de Nieuwerkerkse voetbalvereniging. Er wordt voorrang gegeven op de wachtlijst aan inwoners uit Nieuwerkerk en aan gezinsleden van huidige leden. Ook de bereidheid van ouders om vrijwilligerstaken binnen de vereniging te verrichten speelt een rol.

Om meer veldcapaciteit te creëren op sportpark Dorrestein is eerder het voormalige hockeyveldje bij het Polderbad beschikbaar gesteld als pupillenveld. Ook is een deel van het voormalige korfbalveld in gebruik voor voetbaltrainingen. De ruimtebehoefte bij de voetbalvereniging speelt al vanaf 2013. De overgebleven ruimte op het sportpark is helaas niet genoeg om een volwaardig 7e wedstrijdveld voor volwassenen en kinderen aan te leggen. Met name de locatie van de Jeu de Boules vereniging en Con Musica zijn hierbij de belemmeringen. De verplaatsing of sloop van deze locaties is niet aan de orde benadrukt het college in de beantwoording. De kosten van een 7e wedstrijdveld zijn ongeveer 450.000,- euro. Dit zijn alleen de kosten voor de aanleg van een voetbalveld. De verplaatsing van andere verenigingen is hierin niet meegenomen.

Op dit moment wordt wel de mogelijkheid onderzocht om het natuurgras achter het nieuwe gebouw van de voetbalvereniging geschikt te maken voor twee wedstrijdveldjes voor kinderen. Vanuit de voetbalvereniging wordt dit gezien als een mogelijkheid voor capaciteitsuitbreiding.  Verdere groei van de voetbalvereniging is naast ruimte ook afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Ook de druk op de omgeving in de vorm van verkeer en parkeren is een factor die belangrijk is. Daardoor zijn er grenzen aan de huidige locatie aldus het college.

Advertentie