ChristenUnie/SGP stelt vragen over onderzoek waterbus

De fractie van de ChristenUnie/SGP heeft in de gemeenteraad van Zuidplas vragen gesteld over het onderzoek naar een waterbus verbinding tussen Rotterdam en Gouda. Na schriftelijke vragen in Gouda van de SGP en SP bleek dat de gemeenteraad in Zuidplas niet is geïnformeerd over het niet onderzoeken van de verbinding, terwijl dit wel bestuurlijk bekend was via de regio Midden Holland, zoals Gouwe IJssel Nieuws al eerder bekend had gemaakt.

Peter Molenaar, raadslid voor de ChristenUnie/SGP heeft eerder al vragen gesteld over het onderwerp en kreeg in 2017 , bij de beantwoording van de vragen, de toezegging dat de verbinding onderzocht zou worden. Hij was dan ook verbaasd dat hij nog niets gehoord had en heeft de onderstaande vragen gesteld aan het college van B&W :

1. Kunt u aangeven wat nu de precieze status is van het onderzoek naar de haalbaarheid van een waterbusverbinding met Rotterdam?
2. Wat is het standpunt van het college Zuidplas op de waterbusverbinding tussen Gouda en Rotterdam?
3. Kunnen wij het rapport van MUConsult als raad ontvangen?

De vragen zijn mogelijk gesteld omdat na het uitkomen van het artikel op deze site, geen informatienota van het college is gestuurd naar de gemeenteraad over de voortgang van het onderzoek en het proces rond het onderzoek. De vragen moeten binnen 30 dagen worden beantwoord aan het gemeenteraadslid.