8.5 C
New York
vrijdag 29 mei 2020

Sloop van oude Snelle Sluis in Moordrecht gestart

Op 4 maart 2019 zijn de werkzaamheden voor de sloop van de oude Snelle Sluis in Moordrecht. De afgelopen periode is de aannemer druk bezig geweest met de voorbereidingen om het werk zo goed mogelijk te laten verlopen. De werkzaamheden vinden grotendeels plaats vanaf het water en duren tot half mei.

Na de werkzaamheden aan de sluis worden de oevers aan weerskanten van het water aangevuld en afgewerkt. Het vaarverkeer kan na de start van het vaarseizoen de werkzaamheden passeren. Volgens het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard heeft de sluis heeft sinds de bouw van de nieuwe Snelle sluis in 1987 geen waterstaatkundige functie meer. Door de slechte staat van de restanten van de sluis komt de veiligheid in het geding

De sloop heeft veel weerstand gekend van de Historische Vereniging Moordrecht die de sloop wilde voorkomen. HVM is van mening dat de sluis een monument is voor de Zuidplaspolder. De politiek wilde wel steun geven maar het extra bedrag van 2 miljoen euro voor renovatie moest volgens Zuidplas door het Hoogheemraadschap betaald worden. Dit stond in een brandbrief namens de gemeenteraad. Uiteindelijk besloot het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap tot sloop van de oude sluiskolk. Een poging om de sluis tot monument te maken haalde geen meerderheid in de gemeenteraad.

Foto’s : Thom Demmenie


Volg het laatste nieuws

2,231FansLike
322VolgersVolg
480VolgersVolg