8.5 C
New York
woensdag 24 april 2024

Wegman aan personeel : “we rijden in ieder geval tot 1 mei”; gemeenten bekijken alternatief en bevestigen 1 mei

De gemeenten in Midden Holland hebben op hun website staan dat Wegman voorlopig 8 en 9 april nog rijdt en daarna het niet duidelijk is. In een reactie aan het personeel laat de medewerker van Personeel en Verzuim weten dat er voorlopig nog tot 1 mei wordt doorgereden.

Op de website van de Groene Hart Hopper werd de mededeling gedurende maandag 8 april aangepast van alleen doorstart naar ook zoeken naar een alternatief. Wethouder de Haas weet op dit moment ook niet meer dan de mededeling dat er naast de doorstart ook voor de zekerheid wordt gekeken naar andere vervoersalternatieven. Afgelopen vrijdag ging de woordvoerder van Gouda er nog vanuit dat een plan B niet nodig was. Op 8 april om 16:30 uur heeft de Groene Harthopper bekend gemaakt dat er doorgereden wordt tot 1 mei.

Wegman stuurde de datum van 1 mei al eerder naar het personeel en ontkent de berichtgeving van bijvoorbeeld het AD. “We blijven in ieder geval doorrijden tot 1 mei, voor deze datum moeten we weten of we een doorstart hebben gerealiseerd of de curator moet als dat niet lukt een koper vinden“. Het AD heeft deze berichtgeving overgenomen van de website van de Groene Harthopper eerder vandaag.

Wegman stelt haar medewerkers gerust met de mededeling :”Laat je niet gek maken door dit soort berichtgevingen, als er wat veranderd hoor je dit van ons , hoor je van ons niets dan speelt er niets“. Uit bronnen hebben we wel vernomen dat er veel onrust is over de situatie.

Advertentie