Verhuurder luxe auto’s vertrekt uit Nieuwerkerk na schietincident

Een bedrijf aan de Maalderij in Nieuwerkerk, dat luxe auto’s verhuurt, werd op 1 maart beschoten. Deze vestiging in Nieuwerkerk aan den IJssel gaat niet meer open. Burgemeester Stoop liet dit dinsdag 9 april weten tijdens een mediabijeenkomst. Na het incident is de locatie op last van de burgemeester voor twee weken gesloten geweest voor iedereen.

Over het politieonderzoek is nog niet veel meer bekend. Er zijn geen aanhoudingen verricht na het incident. Na de plotselinge sluiting van het bedrijf stonden de luxe auto’s her en der in Zevenhuizen geparkeerd in de omgeving waar de ondernemer van het bedrijf zou wonen. Volgens de website van het autoverhuurbedrijf is het bedrijf nu weer gevestigd in Utrecht. Het bedrijf is dus niet gestopt met de activiteiten. Op Facebook wordt eind maart melding gemaakt van weer een nieuw te huren luxe Audi cabrio. Het bedrijf verliet de locatie in Utrecht vorig jaar na een grote politie-inval.