Voorbereidingen oud en nieuw Moerkapelle nu in goed overleg met jongeren

De voorbereidingen voor het feest in Moerkapelle zijn gestart en dat verloopt in goed overleg. Dat nieuws bracht waarnemend burgemeester Stoop bij het persgesprek tussen politie met de burgemeester en de media. Stoop benadrukte de faciliterende rol van de gemeente maar is blij dat enkele ouderen hun hulp hebben aangeboden.

De jaarwisseling van 2018 op 2019 zal nog wel een tijd in Moerkapelle in de hoofden blijven omdat er tweemaal ME ingezet moest worden. Volgens de politie was er sprake van geweld tegen hulpverleners en werden er drie aanhoudingen verricht.

Ondanks dat er volgens diverse mensen het geweld wel mee viel, werd een Moerkapellenaar veroordeeld tot 6 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk. De ongeregeldheden leidden tot schriftelijke vragen vanuit de politiek en een pittig raadsdebat waarbij ook inwoners harde woorden lieten vallen.

Een deel van de jongeren reageerden schriftelijk dat ze zich in de kou voelden gezet door de gemeente en daarom geen feest hadden georganiseerd. Nu alles lijkt uitgesproken is een aantal van deze jongeren inmiddels in overleg met de gemeente om een feest te maken. De gemeente zal het faciliteren en de jongeren moeten het zelf organiseren. Burgemeester Stoop benadrukte dat de gesprekken nu goed lopen en heeft alle vertrouwen in een mooie jaarwisseling in Moerkapelle.