8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Wiegman(VVD) krijgt zin met discussieavond over de eenduidigheid van verkeerssituaties

Gemeenteraadslid Jos Wiegman (VVD) heeft tijdens de gemeenteraadsvergadering van 17 september zijn zin gekregen. De liberaal had eerder schriftelijke vragen gesteld en vroeg mondeling antwoord op.

Wiegman was het eerste raadslid, die in de gemeenteraad gevraagd heeft om mondelinge antwoorden op schriftelijke vragen en dat veroorzaakte verwarring bij zowel de burgemeester als bij collega fracties. Stoop geeft aan dat er antwoorden komen en geen inhoudelijk debat. “Moeten de antwoorden van vanavond dan op de agenda komen zoals normaal met schriftelijke antwoorden? ” vraagt Cock van der Spek. “Ja, eigenlijk wel en zonder een debat”, is het antwoord van de burgemeester. Er mochten alleen aanvullende vragen worden gesteld, meer niet.

In zijn vragen heeft Wiegman drie voorbeelden aangehaald van situaties in Zuidplas, waar de inrichting niet uniform is en hierdoor verwarring en onduidelijkheid wordt veroorzaakt. Tijdens de raadsvergadering wilde hij niet te veel over de voorbeelden zelf, maar meer over het beleid praten. Zijn wens is, dat hierover een keer in de gemeenteraad of commissie wordt gesproken.

Wethouder Jan Willem Schuurman zegt een informatie-avond toe om de raadsleden mee te nemen. Enkele van de genoemde situaties worden door het aanbrengen van belijning op korte termijn aangepast, waardoor meer duidelijkheid ontstaat. De wethouder geeft toe dat bepaalde situaties inderdaad niet eenduidig zijn en wil hier met het actieplan verkeersveiligheid, dat dit najaar uit komt, aan de slag.

Klovert (D66) maakt zich zorgen dat een avond en nieuw beleid weer meer geld gaat kosten. Martin Damen (PvdA/GroenLinks) is blij maar wil ook aandacht voor de voorbeelden die nog niet benoemd zijn. Cock van der Spek (ChristenUnie/SGP) vraagt naast het fiets- en autoverkeer ook aandacht voor het landbouwverkeer, iets waar hij zich zorgen over maakt.

Advertentie