8.5 C
New York
maandag 8 maart 2021

VVD stelt vragen over kinderarmoede

De VVD Zuidplas wil graag kinderarmoede meer onder de aandacht brengen. De liberalen zijn vastberaden om, wanneer er sprake blijkt te zijn van kinderarmoede in onze gemeente, dit waar mogelijk te bestrijden volgens hun persbericht. Dat is opmerkelijk want de partij steunden eerder initiatieven van de SP, D66, NEZ en PvdA/GroenLinks dus kan gesteld worden dat dit al bekend is.

De VVD stelt in haar persbericht dat bij kinderarmoede is de kans groot dat kinderen er levenslang last van hebben en houden en heeft er schriftelijke vragen over gesteld. Het is onze ambitie om inzicht in deze mogelijke problematiek in Zuidplas te krijgen en deze zoveel als mogelijk te voorkomen en op te lossen. Tenslotte moeten alle kinderen mee kunnen doen in Zuidplas, ongeacht hun thuissituatie. Inzicht en preventie voorkomt dat armoede van generatie op generatie wordt doorgegeven. Hierdoor wordt grotere maatschappelijke achterstand of isolatie voorkomen.

Volgens een recente brief van de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer leven in Nederland nog altijd één op de negen kinderen in armoede. De VVD wil graag weten hoe dit in Zuidplas is.

De VVD realiseert zich dat de aanpak van kinderarmoede meer vraagt dan alleen geld. Het vraagt ook een pro-actieve inzet van de gemeente en mogelijk een kader waarbinnen de inzet van de gemeente is geregeld.Ook in Zuidplas hebben de kinderen de toekomst. VVD Zuidplas wil dat het college zich inzet om kinderarmoede in onze gemeente te voorkomen.

In 2017 is er door de raad, met uitzondering van ChristenUnie/SGP, een motie aangenomen om de aanpak van kinderarmoede uit te breiden. Stichting Leergeld Hollandsche IJssel heeft in 2019 al veel kinderen uit Zuidplas geholpen. In Zuidplas leven 5.3% van de kinderen onder de armoede grens volgens de CBS cijfers van 2017.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg