8.5 C
New York
woensdag 19 juni 2024

Gemeente wacht op definitieve ontwikkeling van Geertruidahoeve

De gemeente Zuidplas wil nu op korte termijn weten wat er gaat gebeuren met de Geertruidahoeve. Elf maanden geleden werd de gemeenteraad geïnformeerd dat er 29 zorgwoningen gaan komen echter is het nog steeds niet rond.

Dat blijkt uit antwoorden die woordvoerder van de gemeente Zuidplas gaf na vragen van Gouwe IJssel Nieuws. De boerderij staat al meer dan tien jaar leeg en is in die tijd sterk vervallen. De huidige eigenaar, Politievakbond voorzitter Gerrit van der Kamp, is met een dwangsom gedwongen om het pand met zeilen wind en luchtdicht te maken. Maar zelfs hierop moest de gemeente dan weer handhaven doordat zeilen weer los kwamen. De hoeve is in zeer slechte staat en was ook al een keer oefenplek voor zogenaamde Freerunners.

In het in december 2018 gepresenteerde plan wordt de Geertruidahoeve gerestaureerd en de schuren worden, vanwege hun slechte staat, gesloopt en opnieuw gebouwd zoals ze in de oorspronkelijke staat er uit zagen. De initiatiefnemer werd door het College gevraagd om de plannen concreet te maken door het opstellen van een bestemmingsplan. Hierbij moesten verschillende partijen betrokken worden om tot een gedragen voorstel te komen. 

Vanaf de zomer van 2018 is in samenspraak met ontwikkelaar Hermon Erfgoed en de eigenaar gewerkt aan een nieuwe invulling voor dit perceel. Het is de bedoeling om 29 wooneenheden ten bate van zorg te realiseren. Op dit moment wordt gedacht aan het verlenen van zorg aan dementerende ouderen. Grote uitdaging bij het maken van de plannen is ook een veilige toegang. De boerderij ligt langs de drukke N219. Fietsers moeten deze oversteken om op de naastgelegen parallelweg voor langzaam verkeer te komen.

De gemeente laat weten dat men binnen enkele weken hopen te weten of de beoogde ontwikkeling doorgang kan vinden. Mocht het project géén doorgang vinden, bekijkt de gemeente Zuidplas de verdere mogelijkheden om tot een oplossing te komen.

Advertentie