8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Verwarming van de Iep gemaakt, Vestia zwijgt op vragen

De bewoners van de Iep zijn blij, de flat in Nieuwerkerk aan den IJssel met 72 gezinnen heeft deze middag weer een werkende verwarming. Sinds de ochtend van eerste kerstdag zat de flat zonder verwarming.

Toen brak de verwarmingsbuis, die doorgeroest was, en veroorzaakte een grote rommel in de centrale hal van het complex in de Bomenwijk. Hierdoor kwamen 72 huishoudens zonder verwarming te zitten. Vestia gaf niet thuis, volgens de coöperatie gaat het hier om een probleem van de aannemer.

Vestia heeft vragen gehad van Gouwe IJssel nieuws maar deze nog niet beantwoord. Gouwe IJssel nieuws heeft gevraagd deze vandaag nog te beantwoorden echter zonder resultaat. De bewoners zijn vooral blij dat de warmte is maar op ze door Vestia worden aangekomen in de kosten is nog niet duidelijk, mogelijk krijgen we hier later nog antwoorden op maar het ontbreken van antwoorden op de persvragen lijkt alsof Vestia het niet serieus neemt.

Laurence van den Polder, bewoner van de Iep, heeft tweede kerstdag met een aantal vrijwilligers een rondje gelopen door de flat langs alle bewoners en schrok hoe koud mensen het hadden. “Ik ben blij dat we de steun gekregen hebben met de kacheltjes sommige mensen waren echt helemaal verkleumd. Petje af voor al die vrijwilligers en Breeman, Vestia mag zich diep schamen!“.

Schade door lekkage uit lekke verwarmingsbuis

Advertentie