8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

Scootmobiel-icoon Piet Molenaar overleden

Elke verkeerswethouder in Nieuwerkerk en later in Zuidplas werd door Piet Molenaar in een scootmobiel gezet om te ervaren hoe het is om er in te zitten en in de praktijk te laten beleven welke obstakels dan te vinden waren. Op zaterdag 15 februari overleed Molenaar maar de herinnering aan hem zal levend blijven.

Molenaar was tientallen jaren rijinstructeur tot een spierziekte hem noopte te stoppen en hij veroordeeld werd tot een scootmobiel. In die tijd was Tamara van Ark wethouder in Nieuwerkerk aan den IJssel en samen hebben ze hier vaak over nagedacht. Zijn mening is dan ook dat je niet alleen een hulpmiddel moet schenken maar ook de instructie er bij moet geven. Hij laakt ook de technische kennis die bestuurders van scootmobielen hebben: “als je voor je rijbewijs gaat moet je ook aantonen enige technische kennis te hebben. Bij een scootmobiel wordt deze afgeleverd en veel succes ermee!” aldus Molenaar.

Molenaar bood Van Ark, toen zij al Staatssecretaris was een DVD aan met instructievideos voor het besturen van een scootmobiel. Voor alle kandidaat raadsleden werd er door hem lesgegeven hoe een scootmobiel te besturen en daarna mocht men de weg op tijdens een rolstoelexperience door Moordrecht.

Wethouder Hordijk (links) krijgt uitleg van Molenaar

in de tijd als wethouder kreeg ik instructie van Piet en toen ik bijna omsloeg bij een uitrit moest hij lachen, kijk daarom zet ik je nou op dat apparaat zodat je weet wat bestuurders van scootmobielen meemaken, neem dat mee naar je ambtenaren!” herinnert oud-wethouder Muller de instructierit.  Toen wethouder Hordijk de verkeersportefeuille kort daarna kreeg, moest hij ook direct op de scootmobiel.

Bij een scootmobiel wordt deze afgeleverd en veel succes ermee!

Molenaar over ontbreken van technische kennis van scootmobiel bestuurders

Molenaar was 11 jaar actief voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) afdeling Zuidplas. Bij zijn afscheid van deze organisatie in oktober 2018 kreeg Molenaar uit handen van toenmalig burgemeester Kats een oorkonde van waardering en erkentelijkheid met ondertekening van de Gemeente Zuidplas, VVD Zuidplas, VVN Zuidplas, politie Waddinxveen – Zuidplas en Platform Gehandicapten Zuidplas.

De afdeling Zuidplas van VVN laat op Facebook weten “De ontsteltenis was groot toen we zaterdag geïnformeerd werden dat Piet Molenaar plotseling is overleden. Als vrijwilliger en bestuurslid van het eerste uur heeft hij zich altijd sterk gemaakt voor de zwakkeren in het verkeer. We verliezen in Piet niet alleen een zeer betrokken vrijwilliger maar bovenal een lief en enthousiast mens. We wensen Jozina en Marco alle kracht om het plotse verlies van hun (schoon)vader te verwerken”.

.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg