8.5 C
New York
zondag 19 mei 2024

Waardering station Nieuwerkerk stijgt maar blijft laag

De Nederlandse Spoorwegen (NS) publiceerde op 21 februari het jaarlijkse tevredenheid onderzoek en het station in Nieuwerkerk scoorde hoger dan voorheen, toch blijft de reiziger die het station beoordelen met een 7 of hoger in de minderheid.

De waardering stijgt wel van 42% naar 47% van de reizigers die het station waarderen met een cijfer van 7 of hoger. Deze stijging is te wijten aan de komst van een display met de vertrektijden aan de Zuidplas zijde en de komst van een watertappunt. Reizigers zijn minder blij met de liften die vaak defect zijn en gebruikt worden als openbaar toilet.

ProRail heeft al laten weten dat er binnen korte tijd een openbaar toilet komt op het station. Maar dat neemt niet weg dat de aanblik triest blijft en het roestende betonijzer er voor zorgt dat delen afbreken van de betonnen constructie. De gemeente Zuidplas en ProRail blijven elkaar aanwijzen om het onderhoud te verbeteren. Op de lijn Rotterdam-Gouda heeft station Nieuwerkerk bij de sprinters de meeste in en uitstappers.

Bron NS.nl

Het station Rotterdam Alexander scoort nog minder in de regio maar dat komt mogelijk door de langdurige onderhoudsbeurt van het station. De stations in Gouda en Waddinxveen scoren een stuk beter in de beleving van de reizigers. Het station Zoetermeer Lansingerland, welke open ging in 2019, scoort 89%. Rotterdam Centraal wordt het hoogst beoordeeld in de provincie met 93%.

Advertentie