8.5 C
New York
donderdag 4 maart 2021

VVD kamerlid Koerhuis ziet Zuidplaspolder weer als ‘grote klapper’ voor woningbouw

Het VVD kamerlid Daniël Koerhuis was op maandag 2 maart op werkbezoek in de Zuidplaspolder. Eerder noemde hij het gebied al als voorbeeld voor woningbouw, desnoods met een ministeriele aanwijzing en nu is hij van mening dat hier een ‘Grote Klapper’ gemaakt kan worden. Dat deelde het kamerlid op Twitter.

Hij bezocht met statenleden Karima Bouchtaoui en Laurine Bonnewits het gebied en is daarna ook op de koffie geweest bij VVD wethouder Hordijk in het gemeentehuis van Zuidplas. Hiervan plaatste hij wederom de tekst grote klapper bij een foto. Wethouder Hordijk nam afstand van de uitspraak van het kamerlid : “Het woord “klapper” is voor rekening van de heer Koerhuis. Wij hebben hem de openbare stukken toegelicht zoals de ontwikkelvisie en de reactie van de bestuurlijke partners daarop en het plan van aanpak. Meer niet”.

Raadslid Tinet de Jonge van het CDA noemde op Twitter de uitspraak respectloos.

Koerhuis stelde eerder al op NPO Radio 1 dat in de Zuidplas grote slagen gemaakt kunnen worden voor woningbouw, desnoods met een aanwijzing van de Minister. Toen al werd dit door het college overbodig genoemd en de lokale VVD was toen niet blij met zijn uitspraken zonder inhoudelijk op de hoogte te zijn. Het werkbezoek heeft hem dus niet op andere gedachten gebracht.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg