8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

CDA en VVD stellen weer vragen over dossier Posthuis in Moordrecht (+video)

Raadsleden de Ruiter(CDA) en Karreman (VVD) hebben weer schriftelijke vragen gesteld over het Posthuis in Moordrecht. Deze vragen zijn een vervolg op de antwoorden van eerder gestelde vragen van de raadsleden.

Deze vragen zijn specifiek na aanleiding van de eerdere beantwoording die veel vragen oproept omdat de genoemde data niet lijkt te stroken met de eerder gepubliceerde stukken” stellen de Moordrechtse raadsleden. Ze willen met de vragen meer antwoord krijgen op het handhavingsproces van het Posthuis. In de vragen verwijzen ze naar een ODMH rapport en nieuwsbrief van de gemeente.

De grootste vraag, die vooral ook bij de bewoners leeft, is de handhaving van het kapotte dak van de garage. De bewoners zijn bang dat er meer stukken gaan afbreken. De gemeente heeft onderzoek laten doen door de ODMH en daaruit is een last onder dwangsom aan de eigenaar gegeven. Nu het pand verkocht is aan een andere eigenaar vrezen de bewoners dat er niet meer wordt gehandhaafd. Volgens wethouder Hordijk, zie onderstaand interview, is dit niet het geval en was de koper niet blij met deze verrassing van een last maar blijft deze staan.

Ondanks het verhaal van de handhaving is er bij de bewoners nu wel hoop met de nieuwe eigenaar dat er iets gaat gebeuren. De nieuwe koper heeft al aangegeven snel kennis te maken op een bewonersavond in augustus. In het Kadaster is de bestemming inmiddels al aangepast naar 7 woningen dus heeft eigenaar, KorrektBouw uit Rotterdam, wel plannen. Volgens wethouder Hordijk zit er nu beweging in het dossier en hij zit er boven op.

Het dossier Posthuis speelt al lang, op deze nieuwssite staat een uitgebreid dossier met diverse artikelen. Op donderdag 27 augustus is er een digitale bewoners bijeenkomst met onder andere wethouder Jan Hordijk. Meer informatie op de gemeentelijke pagina : https://www.zuidplas.nl/posthuis

Advertentie