8.5 C
New York
vrijdag 26 april 2024

Reactietijden spoedmeldingen stabiel maar te laag – hulp vanuit Rotterdam niet meegeteld

De reactietijden van de spoedmeldingen zijn stabiel maar onder het streefpercentage van 90% gebleven afgelopen maanden. Burgemeester Weber noemde de grootste oorzaak het niet op orde hebben van de formatie.

Ten opzichte van eerdere perioden zijn er minder pieken en dalen en zijn minimaal 80% van de politievoertuigen binnen een kwartier ter plaatse na een prio 1 (spoed) melding. Volgens teamchef Peter Wijnen van politie Waddinxveen-Zuidplas heeft dit te maken met minder meldingen door de corona crisis waardoor het stabiele beeld bestaat.

Burgemeester Weber benadrukte dat hij er nog steeds mee bezig is om de formatie op sterkte te krijgen maar merkte wel op dat het binnen de politie nog steeds verdeling van schaarste is. Hij benadrukte dat er alles wordt gedaan om op tijd te komen. Over dit onderwerp zijn al diverse keren politieke vragen gesteld door het CDA en de VVD en in de gemeenteraad is dit onderwerp begin 2020 nog uitgebreid besproken.

Wel merkte hij op dat op de meldkamer (het operationeel centrum) altijd bij meldingen op de grens van het gebied wordt gekeken of de buren in Capelle of Rotterdam kunnen helpen. “dit zien we niet terug in de cijfers omdat dit politieregio Rotterdam Rijnmond is en die hebben hun eigen rapportage. Hierdoor blijft ons percentage op tijd ook lager dan het daadwerkelijk is” aldus Weber. Zuidplas en Waddinxveen vallen onder de politieregio Den Haag.

Advertentie