8.5 C
New York
donderdag 25 april 2024

Stichting Leergeld blij met extra steun van gemeente en sponsoren

Stichtling Leergeld Hollandsche IJssel is blij met de extra steun en sponsoren voor de werkzaamheden van deze stichting.

Voor kinderen 4 tot en met 17 jaar uit Krimpen aan den IJssel, Capelle aan den IJssel en Zuidplas wordt er extra ondersteuning geboden zoals een fiets om naar school te gaan, een laptop voor gebruik bij de lessen, voor een schoolreis of voor ondersteuning van sport. Ouders die minder dan 120% van het minimumloon als inkomen hebben kunnen gebruik maken van deze diensten.

In een interview aan deze site legt secretaris Paul van der Eijnden uit hoe het werkt. Hij is geschrokken dat het aantal aanvragen dit jaar bijna aan het verdubbelen is, mede door de corona crisis. Maar hij is blij dat de gemeenteraad van Zuidplas besloot om het budget voor de stichting tijdens de behandeling van het beleidskader armoede en schulden 2018-2022 structureel met €15.000 te verhogen.

Van der Eijnden mocht de afgelopen tijd ook een grote bijdrage ontvangen vanuit de Rabobank clubactie en was een van de goede doelen bij de opbrengst van de golfweek op golfbaan Hitland. De Stichting Leergeld heeft in 2019 30 fietsen, 37 computers en diverse andere zaken geregeld voor kinderen in Zuidplas bleek uit hun jaarverslag.

Advertentie