8.5 C
New York
woensdag 21 april 2021

Storing aansturing oorzaak van late start straatverlichting

De late start van de straatverlichting op dinsdagavond 5 januari in Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel alsmede op de A20 en N219 komt door een storing in de aansturing van de verlichting bij Stedin.

Dat laat een woordvoerder van de gemeente Zuidplas weten op vragen aan Gouwe IJssel Nieuws. Uiteindelijk heeft Stedin de vertraging na ongeveer 1 uur hersteld en ging in de dorpen het licht weer aan.

Niet overal was de openbare verlichting uitgevallen, in een klein van Dorrestein deed de verlichting het wel. Dit komt volgens de woordvoerder doordat de Stedin hier geen aansturing aan geeft maar omdat deze gekoppeld zijn aan een tijdklok. Dit deel was de afgelopen tijd vaak juist oorzaak van storing maar dat is volgens de gemeente nu permanent opgelost.

Werkzaamheden Moordrecht

In Moordrecht is Stedin bezig met reparatie van een kabel die mogelijk de oorzaak is van een tweetal stroomstoringen in het IJsseldorp de afgelopen weken. Zowel op 24 december als op 30 december zat het dorp meer dan een uur zonder stroom. Er was hier iets mis met de moffen van de kabel waardoor de binnenkabels waren beschadigd.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg