8.5 C
New York
zondag 18 april 2021

Zuidplas sluit aan bij Hoge Nood app door motie van NEZ

Het college van B&W van Zuidplas heeft besloten zich aan te melden bij de Hoge Nood app. Deze app geeft aan waar er in de buurt een openbaar toilet beschikbaar is. Dit als uitvoering van een NEZ motie die met nagenoeg steun van de hele raad is aangenomen.

De gemeente heeft met zowel Hoge Nood als met de Maag, Lever en DarmStichting gesproken over hoe men hier het beste mee kan omgaan. Volgens NEZ is er een niet te onderschatten grote groep mensen al dan niet chronische buik- en blaasproblemen
heeft binnen Zuidplas.

Het College is gestart met een oproep naar ondernemers (en anderen) die hun toilet open stellen voor publiek om deze aan te melden bij de HogeNood-app en een kleine campagne te doen om de HogeNood-app te promoten bij inwoners – eventueel in
samenwerking met relevante belangengroeperingen. De Gemeente hieeft hierover ook gesproken met het Platform Chronisch Zieken en Gehandicapten en Adviesraad Sociaal Domein.

Het college laat dat als deze acties onvoldoende resultaat opleveren, zij dan zou hij als derde stap het volgende willen onderzoeken om welke mogelijkheden er zijn om nieuwe publieke toiletvoorzieningen te realiseren.

Indiener Paul van Drenth (NEZ) laat desgevraagd aan Gouwe IJssel Nieuws weten dat hij tevreden is met de  informatie, ook al is de doelgroep toch wel groter dan in het document vermeld staat. “Ik ben wel zeer nieuwsgierig naar het uiteindelijke resultaat. Wat wordt er opgehaald in deze Coranatijd, wat is de vangst aan openbare en opengestelde closetpotten en urinoirs?  Wanneer ik nu de HogeNood App raadpleeg zie ik voor de gemeente Zuidplas aan openbare en opengestelde toiletten: het Gemeentehuis, Van der Valk, Van der Weelde, Hornbach, Parc de IJsselhoeve, de benzinestations langs de A20, allen te Nieuwerkerk aan den IJssel, De Pleisterplaats en BP te Moordrecht, Tinq te Moerkapelle en Intratuin en ’t Graanhuis te Zevenuizen…  Het worden er steeds meer, dat wel”.

Hij roept op om ook andere plekken open te stellen en bij de App aan te melden want Winkelcentra Reigerhof en Dorrestein in Nieuwerkerk, De Smidse Moordrecht, Dorpsstraat Zevenhuizen staan nog niet in de app. De app is beschikbaar voor Android en Apple.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg