8.5 C
New York
dinsdag 30 april 2024

Eind 2023 nieuw plan Burgemeester Klinkhamerweg Zevenhuizen naar de gemeenteraad

Een nieuw plan voor de herinrichting van de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen wordt op dit moment opgesteld. Hierin zjn alle bezwaren en een motie van de gemeenteraad in verwerkt. Het aangepaste plan zal, na participatie met de bewoners van Zevenhuizen, eind 2023 aan de gemeenteraad worden verstuurd ter besluitvorming. De eerste start van uitvoering zal dan plaats vinden in 2024. Dat is terug te lezen in antwoorden op schriftelijke vragen van VVD raadslid van Wijnen.

In maart 2022 stuurde de voltallige gemeenteraad het plan van B&W terug naar de tekentafel met een motie waarin meerdere uitgangspunten. De raad vond het voorgestelde plan met geregelde voorrang op de kruispunten onvoldoende. Na een jaar vroeg de VVD zich af wat er nu met het plan was gebeurd en stelde schriftelijke vragen.

Het college van B&W laat nu weten dat er gewerkt wordt aan een nieuw plan van aanpak waarin de wensen van de inwoners en de motie van de gemeenteraad in wordt meegenomen, aldus terug te lezen valt in de antwoorden. Hierin zijn de volgende zaken opgenomen

  • De kruising BK-weg – Noordelijke Dwarsweg, Hierbij wordt rekening gehouden met de nieuwe, nog te realiseren ontsluiting van de nieuwbouw Zevenhuizen-Zuid op de Zuidplasweg.
  • De kruising BK-weg – Opril / Potgieterssingel.
  • De voetgangersoversteekplaats (VOP) van de BK-weg ter hoogte van het Kerkepad.
  • Het op een systematische wijze beoordelen & (af)wegen van (het grote aantal: respectievelijk 10, 6 en 4) varianten die de afgelopen jaren in beeld zijn gekomen, teneinde objectief en weloverwogen tot een voorkeur per kruising en VOP te komen

Volgens het college van B&W ziet het tijdsplan er alsvolgt uit : ‘Het college neemt naar verwachting in juni een besluit over het vervolgproces. Bij positieve besluitvorming zal het participatietraject opgestart worden. Aansluitend wordt aan de raad een voorstel voorgelegd met meerdere scenario’s en de financiële effecten daarvan. Volgens de huidige inzichten wordt verwacht dat eind 2023 dit nieuwe voorstel aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd. Afhankelijk van de besluitvorming kan in 2024 de realisatie worden voorbereid en uitgevoerd‘.

En met dit afgegeven tijdsplan is een veiligere inrichting van de Burgemeester Klinkhamerweg voorlopig nog een jaar in onderhandeling en blijft het langlopende dossier voortslepen.

Advertentie