8.5 C
New York
zondag 10 december 2023

ChristenUnie/SGP: voorkeur fietspad Rottedijk Moerkapelle blijft aan westelijke kant

De gemeenteraadsfractie van de ChristenUnie/SGP blijft tegenstander van een fietspad aan de oostelijke kant van de Rottedijk in Moerkapelle. Afgelopen week werd bekend gemaakt dat Lansingerland en Zuidplas een bestemmingsplan in procedure gaat brengen, die de wens van het recreatieschap, de oostelijke route, door wil drukken ondanks een handtekeningenprotest van bijna 1.000 inwoner vanuit het dorp Moerkapelle.

Eerder sprak Gouwe IJssel Nieuws Christenunie/SGP raadslid Molenaar over dit onderwerp en zijn weerstand tegen de oostroute, na de verkiezingen van 2022 heeft Moerkapellenaar Willem-Jan Verdoes dit onderwerp in zijn portefeuille. Deze site vroeg een reactie en hieruit blijkt dat de partij haar standpunt nog niet heeft aangepast:

Willem-Jan Verdoes (Raadslid ChristenUnie/SGP Zuidplas: “ChristenUnie/SGP vaart een consistente koers ten aanzien van het fietspad via de Rottedijk/Verlengde Molengangenpad. Zoals we meermaals hebben aangegeven is de fractie van ChristenUnie/SGP voor een recreatieve fietsverbinding van de Rottemeren naar het Bentwoud. Wij willen dit fietspad echter niet over de Rottedijk aanleggen. De weg is daar te smal voor een veilige fietsverbinding, er maken veel inwoners van Moerkapelle daar een wandeling: ‘Rondje Rottedijk’ en er rijden daar auto’s, omdat de bewoners naar hun huizen rijden“.

De weg is daar te smal voor een veilige fietsverbinding, er maken veel inwoners van Moerkapelle daar een wandeling: ‘Rondje Rottedijk’

Willem-Jan Verdoes (ChristenUnie/SGP)

Het oorspronkelijke plan uit 2017 was een route aan de westkant, maar na onderzoek zag het recreatieschap Rottemeren af van dit plan vanwege de kosten en onmogelijkheden en werden de pijlen op een oost-variant gericht. Verdoes ziet toch liever de westvariant :”Aan de andere kant van de Rotte, de westelijke kant, is het wel goed mogelijk. Het zou goed zijn als het dan integraal wordt aangepakt door bijvoorbeeld ook direct de ecologische zone, het fietspad en andere natuurontwikkeling te realiseren. Het ligt nog niet in de gemeenteraad voor, eerst zijn inwoners aan zet. We verwachten zienswijzen van de omwonenden en belanghebbenden. ChristenUnie/SGP zal die zeker meenemen in het debat.”

Toenmalig Wethouder Heuvelink (Lansingerland), voorzitter van Woudenberg (Rottemeren) en wethouder Hordijk(Zuidplas) tekende in 2017 een intentieverklaring voor de oostvariant in het Land van Belofte.
Advertentie