8.5 C
New York
woensdag 17 juli 2024

Nieuw gasleiding moet weer uit de grond langs Europalaan Nieuwerkerk

De kortgeleden aangelegde gasleiding voor hoogcalorisch aardgas langs de Europalaan in Nieuwerkerk aan den IJssel moet weer uit de grond gehaald worden. Dat laat de Gasunie weten in een brief aan de bewoners in de Mossenbuurt. Hiervoor moet het park langs de A20 en de Europalaan alsmede een stuk van de Ringvaartlaan weer worden afgesloten. De Gasunie heeft echter hiervoor ook vergunningen nodig en heeft nog geen verdere informatie online staan wanneer dit plaats gaat vinden.

Helaas is er een probleem geconstateerd met deze leiding, waarin op dit moment nog geen aardgas zit. De leiding wordt om die reden op korte termijn uit de grond getrokken, grondig geïnspecteerd en daarna opnieuw met een gestuurde boring aangelegd” is terug te lezen in de brief waarin de Gasunie ook aangeeft dat men het voor de feestdagen gereed wil hebben. De vorige aanleg van de gasleiding liep ook maanden uit.

Helaas is er een probleem geconstateerd met deze leiding, waarin op dit moment nog geen aardgas zit

Gasunie in een brief aan bewoners

Alhoewel er nog geen melding is in het online werkzaamhedensysteem Melvin gaat de Gasuunie uit dat er Ringvaartlaan enkele weken wordt afgesloten. In de brief staat : “Verkeer, afsluitingen en omleidingen Vanwege werkzaamheden op en langs het Europapad wordt dit pad vanaf 20 november t/m 22 december 2023 afgesloten. Om de leidingdelen aan elkaar te koppelen wordt een gedeelte van de Ringvaartlaan afgesloten. Het gaat hier om de rijbaan tussen de rotonde met de Europalaan en de Westringdijk. De afsluiting tijdens de werkperiode zal maximaal drie weken duren. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren worden verkeersmaatregelen genomen. Dit wordt zo snel mogelijk aangegeven met vooraankondigingsborden en omleidingsborden“.

De leidingen werden afgelopen zomer aangelegd om de Uniper RoCa centrale in Capelle aan den IJssel te voorzien van hoogcalorisch gas in plaats van het laagcalorisch gas uit Groningen. De leiding komt vanaf het meet- en regelstation aan de Zuidelijke Dwarsweg in Moordrecht, alwaar een hoofdtransportleiding van aardgas ligt. Deze leidingen zijn in de toekomst, als er van aardgas wordt afgestapt, ook bruikbaar voor transport van waterstof.

Advertentie