8.5 C
New York
zaterdag 20 april 2024

Van Oudheusdenweg Zevenhuizen voorlopig nog afgesloten

De gemeente Zuidplas laat op haar site weten dat er van Oudheusdenweg in de Eendragtspolder voorlopig nog blijft afgesloten. Vanwege de vorst begin januari werd de Van Oudheusdenweg in Zevenhuizen afgesloten. De kans was namelijk groot dat de vorst gaten in het wegdek veroorzaakt en dit is gevaarlijk voor weggebruikers.

Volgens de gemeente Zuidplas(verantwoordelijk voor verkeersveiligheid) is Staatsbosbeheer wegbeheerder van een weg van het Recreatieschap Rottemeren. In een bestuursvergadering van het recreatieschap is al geld beschikbaar gesteld voor herstelwerkzaamheden door slechte fundering.

Nu de vorst voorbij is, kan men de weg beter onderzoeken en bepalen of de weg weer open kan voor verkeer. Samen met Staatsbosbeheer heeft de gemeente Zuidplas echter besloten dat de weg voorlopig nog afgesloten blijft. Er vinden namelijk nog meer onderzoeken plaats en op basis daarvan bekijkt men wat nodig is om de weg weer veilig open te stellen.

Net als de afgelopen periode blijft het fietspad wel open. Hulpdiensten kunnen hiervan gebruik maken in geval van nood. Verkeer van en naar de Willem-Alexander Roeibaan kan gebruikmaken van de Zuidplasweg en de Middelweg. De Koeienstal en de Uitkijktoren zijn wel bereikbaar. De knip van het Zuideinde met cameratoezicht blijft bestaan, de gemeente Zuidplas wil deze niet tijdelijk openstellen waardoor mensen moeten omrijden.

Foute borden

Op de N219 en de Zuidelijke Dwarsweg staan borden voor een omleiding naar de van OudHeusdenweg die verwijzen naar de Slingerweg bij de Roeibaan in plaats van Slingerkade. De dichtsbijzijnde Slingerweg ligt in Wassenaar of in Breda.

Advertentie