8.5 C
New York
zaterdag 27 april 2024

Verdachte brandstichting Beatrixstraat Nieuwerkerk blijft langer vast

De verdachte man die verdacht wordt van een brandstichting op zondag 6 augustus blijft nog 90 dagen gevangen gehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in een woning aan de Prinses Beatrixstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel. De woning is tijdens de brand volledig uitgebrand.

Tijdens een zitting van de meervoudige kamer op donderdag 24 augustus kreeg de verdachte te horen dat hij nog 90 dagen in een cel mag doorbrengen. Tijdens het verblijf in de gevangenis zal de recherche het onderzoek naar de brandstichting voortzetten.

Een zitting van de meervoudige kamer betekent dat de strafzaak wordt behandeld door meerdere rechters. Bij een meervoudige kamer van de rechtbank worden zwaardere en ingewikkeldere strafzaken behandeld. Een meervoudige kamer bestaat meestal uit drie rechters.

De woningbrand vond plaats in de nacht van zondag 6 augustus. De bewoners van de portiekwoning, een vrouw met twee jonge kinderen, waren het moment van brandstichting niet thuis. Bewoners van de andere drie woonruimten in het gebouw hebben door de brandstichting groot gevaar gelopen. Gelukkig konden ze het pand op tijd verlaten en kon de brandweer het vuur snel bedwingen.

Tijdens het uitgebreide onderzoek op de dag na de brand heeft de politie bewijs gevonden dat wijst op brandstichting in de woning. Op zondag 6 augustus heeft Gouwe IJssel Nieuws hier al melding over gemaakt. Op meerdere plaatsen zouden resten van een brandbare stof zijn aangetroffen. Buren hebben vlak voor de brand uitbrak gestommel in de woning gehoord. De brandstichting is zeer waarschijnlijk het gevolg van problemen in de relationele sfeer. De weken voorafgaand aan de brand zijn er verschillende incidenten geweest waaronder ook een brandstichting. Afgelopen week werd bekend dat de politie op zoek was naar mogelijke getuigen.

Advertentie