8.5 C
New York
zaterdag 24 juli 2021

Inspraakavond over toekomst voor Hitlandselaan op kort tijdsbestek ingepland

Het recreatieschap Hitland wil inwoners mee laten denken over de reconstructie van de Hitlandslaan in Nieuwerkerk aan den IJssel. De vraag is hoe deze laan er in de toekomst uit moet gaan zien. Mensen die willen meedenken moeten wel op korte termijn tijd hebben. De avond staat namelijk al voor woensdag 13 februari op de planning.

Het lijkt er niet echt op dat het recreatieschap zit te wachten op inwoners die hun zegje willen doen want men wordt woensdagavond om 18.00 uur al verwacht, een tijdstip waarop de gemiddelde nederlander net thuis is en aan de maaltijd zit.

Het recreatieschap gaat binnenkort 230 populieren langs de Hitlandselaan kappen. Dit is een definitief plan, waar ondanks veel protesten, reeds een besluit over genomen is.Na de reconstructie wil het bestuur opnieuw een karakteristieke laan creëren en met dit als uitgangspunt is het bestuur van het recreatieschap een participatietraject gestart” laat het recreatieschap weten in een persbericht. Het recreatieschap zou willen dat belanghebbenden, omwonenden en geïnteresseerden kunnen meedenken.

Roxanne den Ouden laat weten aan Gouwe IJssel Nieuws dat er wel al wat dingen vooraf zijn uitgewerkt : “Zo hebben we door onze adviseurs wat keuzes laten maken die verder uitgewerkt kunnen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het soort bomen dat teruggeplaatst gaat worden.

Op de eerdere informatieavond toen de plannen voor de voorgenomen kap werden uitgelegd zijn er al namen genoteerd van mensen die willen meedenken en ideeën verzameld.

Opvallend is ook dat het bericht naar de pers om de mensen op te roepen pas een kleine week van te voren is uitgestuurd. Zo’n korte periode is voor dit soort belangrijke avonden te kort is om de inwoners goed te kunnen bereiken. Roxanne den Ouden van het recreatieschap laat weten dat het niet anders kon “het was nogal een uitdaging om dit te plannen met alle wethouders in het dagelijks bestuur. Dit was een moment dat ze allemaal kunnen dus hebben we dit zo kort gepland” aldus den Ouden. 
 
Nadeel is dat mensen zonder internet nu niet op tijd van de partij kunnen zijn maar den Ouden legt verder uit “We hebben eerder op onze website gezet dat men mee kon praten en mensen die zich al aangemeld hadden, hebben al een uitnodiging gehad. Vanaf december kon men dus al actief zich aanmelden”  Dat niet iedereen internet heeft krijgt geen verder antwoord van de woordvoerder. 
Wie mee wil denken op woensdagavond 13 februari om 18.00 uur kan zich inschrijven voor de avond via info@hitland.nl. De avond wordt gehouden bij de Golfbaan in het recreatiegebied.

Lees hier ons dossier over de Hitlanselaan

Advertentiehttps://www.stzo.nl/

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
672VolgersVolg