BannerGrondVoorEenHond

8.5 C
New York
zaterdag 15 augustus 2020

BannerGrondVoorEenHond

Weg vrij voor beëdiging van burgemeester Weber in Zuidplas

Met een koninklijk besluit is de weg vrij nu voor de beëdiging van burgemeester Weber in Zuidplas. Dat werd op maandag 9 september bekend gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Dit besluit is de een na laatste stap in het proces en op 30 september zal de commissaris van de koning, Jaap Smit, officieel in een speciale gemeenteraadsvergadering Han Weber in zijn functie beëdigen. Dit zal plaatsvinden in het gemeentehuis van Zuidplas.

Vanaf dat moment is hij officieel in functie. Op 15 juli 2019 werd de 52-jarige Weber (D66) voorgedragen door de gemeenteraad als de gewenste kandidaat. Weber woont nu nog in Den Haag maar gaat wonen in de ambtswoning.

Tot die dag zal waarnemend burgemeester Servaas Stoop (SGP) in functie blijven. Wel neemt hij al afscheid van Zuidplas na afloop van de gemeenteraadsvergadering op 17 september aanstaande. Stoop was aangesteld, op verzoek van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad, na het vertrek van Gert-Jan Kats naar Veenendaal.

Volg het laatste nieuws

2,293FansLike
322VolgersVolg
510VolgersVolg