8.5 C
New York
vrijdag 29 maart 2024

Vrachtwagenchauffeur rijdt hoogtebalk Bredeweg volledig aan gort :”navigatie zei dat het kon”

Een buitenlandse vrachtwagenchauffeur vertrouwde dinsdagmiddag 18 februari ten onrechte op zijn navigatiesysteem.  Toen zijn systeem aangaf dat hij de Bredeweg moest volgen bij het distripark bij Waddinxveen, zag de bestuurder de hoogtebalk voor de tunnel in die weg volledig over het hoofd, met als gevolg dat hij deze compleet omver reed en daarmee totaal vernielde.

De hoogtebalken bij de tunnel in de Bredeweg vallen met grote regelmaat ten prooi aan vaak buitenlandse,  onoplettende vrachtwagenchauffeurs. Hun vaak verouderde navigatiesystemen sturen de chauffeurs nog gewoon de Bredeweg op, waar in 2013 een diepe tunnel is aangelegd, die niet toegankelijk is voor vrachtwagens. Veel bestuurder blijven toch proberen om de tunnelroute te nemen, waarbij ze vaak vlak voor de tunnel stranden, ondanks de vele waarschuwingsborden die er langs de route staan opgesteld. De buitenlandse chauffeur die vandaag de hoogtebalk ramde verklaarde dat zijn navigatiesysteem hem de route op had gestuurd.

Voor de vasthoudende chauffeurs die alle waarschuwingsborden en waarschuwingslampen bij de tunnel tot het laatste moment negeren, zijn er speciale keerlussen aangelegd, waar ze veilig kunnen keren en dezelfde route terug kunnen nemen, op zoek naar een wel voor vrachtwagens toegankelijke route.

De calamiteitendienst van Van der Wal BV heeft in de afgelopen jaren al zeer vaak de beschadigde hoogtebalken na aanrijdingen moeten vervangen. Ook nu hebben zij de beschadigde constructie vsn het wegdek verwijderd en zullen ze binnenkort een volledig nieuwe hoogtebalk moeten plaatsen. Tot het zover is, staan er textborden opgesteld langs de weg, en kan er alleen maar gehoopt worden, dat deze wél worden opgemerkt en zo nieuwe doorrijders tegen zal houden in afwachting van de nieuwe hoogtebalkconstructie.

Foto’s: Van der Wal BV

Advertentie