8.5 C
New York
woensdag 17 april 2024

Bewoners Valkendaal blijven met SP klagen bij Vestia over verzakkingen en defecte verwaming

De SP in Zuidplas is boos op Vestia omdat ze nog steeds de bewoners in de kou laten staan. Vestia zegt het verhaal niet zo te kennen en gaat in overleg met de bewonerscommissie.

De SP is al lange tijd bezig met Vestia over de verwarmingsproblemen bij het seniorencomplex aan de Valkendaal in Nieuwerkerk aan den IJssel. Eind februari bracht de partij met bewoners een fotocollage met foto’s naar het hoofdkantoor van Vestia. Op de foto’s zijn verschillende bewoners te zien die met jassen, handschoenen en dekens in huiskamer zitten. De SP vreest dat de problemen komen door het oude leidingwerk in het ketelhuis, waar volgens de partij ‘toevallig’ ook sprake is van verzakkende grond en sinkholes.

Maar niet alleen de bewoners van de Valkendaal hebben problemen met de verwarming, bij Dianthus, de flats aan de Leemanstraat en de Alexanderlaan alsmede de bomenbuurt kennen inmiddels een historie van problemen met de verwarming.

Vestia heeft na vragen van Gouwe IJssel Nieuws een reactie op de problemen gegeven : “Wij ontvingen op 9 februari een melding dat de CV het niet deed. Op diezelfde dag ging onze installateur langs en vulde de verwarmingsketel bij. De installatie werkte toen weer. Op 11 en 12 februari is nogmaals de installatie gecontroleerd en bijgevuld. Sindsdien hebben we in maart drie klachten over een slechtwerkende (individuele) verwarming ontvangen. Een klacht is opgelost en voor de andere 2 klachten staat een afspraak“.

Volgens Vestia zijn er geen grote klachten bekend maar gaat men nog wel kijken of er toch problemen zijn. “Zover bij ons gemeld, zijn er op dit moment geen verwarmingsproblemen. Ook was er dus geen sprake van collectieve uitval. Omdat onze informatie een ander beeld geeft dan het artikel van de SP, nemen wij contact op met de bewonerscommissie om navraag te doen. We vinden het namelijk belangrijk de situatie goed te monitoren” laat de woordvoerder weten.

Op het verhaal van verzakkingen zegt Vestia “Met betrekking tot de verzakkingen: er waren inderdaad een paar tegels verzakt als het gevolg van inklinkende grond. Deze verzakkingen zijn twee weken geleden opgelost. Er was zeker geen sprake van ‘sinkholes’”.

Advertentie