8.5 C
New York
vrijdag 23 februari 2024

ProRail start met cosmetische make over station Nieuwerkerk

ProRail gaat starten met werkzaamheden aan het station Nieuwerkerk aan den IJssel waarbij er eerst een cosmetische make-over zal worden gemaakt en later worden er perrons opgeknapt. “we maken het station grondig schoon, herstellen beschadigingen en we geven het station een nieuw likje verf. Half november ziet het station er weer fris uit” legt ProRail uit op haar website.

De werkzaamheden gaan vooral s’nachts plaatsvinden om zo te voorkomen dat reizigers overlast er van hebben. “Als alles schoon is, starten we met het verfwerk en de reparaties aan het beton op de trappen naar de perrons toe. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats. Het station blijft tijdens de werkzaamheden bereikbaar” licht ProRail toe.

In de nacht van 2 op 3 oktober en van 3 op 4 oktober 2021 rijden er geen treinen op station Nieuwerkerk aan den IJssel. Dan werkt ProRail aan onderdelen die dicht bij de spoorbaan staan, zoals de perronoverkapping.

Renovatie viaduct in 2022, vernieuwing perrons 2025

Na de cosmetische opknapbeurt zal er begin 2022 een renovatie plaats vinden aan het viaduct. Hier zijn al diverse gaten in door betonrot. In 2025 worden de perrons vernieuwd volgens ProRail.

De afgelopen jaren zijn er veel mensen die kritiek hebben op de staat van het treinstation. Vaak wezen ProRail en Gemeente naar elkaar maar nadat er in 2020 tot tweemaal toe stukken beton naar beneden waren gekomen op het wandelpad nam ProRail maatregelen. Sindsdien klopt een aannemer elke week op het viaduct om te voorkomen dat er beton valt.

Afgelopen jaar werd het station door 51% procent gewaardeerd door de reizigers, een van de laagste waarderingen in de regio. De liften zijn in 2019 opgeknapt maar staan regelmatig in storing. Daarnaast is er nu een openbaar toilet bij Simo’s en is er een watertappunt.

Eerder gevallen brokstuk van 1,25 kg
Advertentie