8.5 C
New York
donderdag 9 mei 2024

PvdA/GroenLinks: Nu participeren BK-weg en na 2030 aanpakken is niet zinvol

De gemeenteraadsfractie heeft de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen weer op de politieke agenda gezet. De partij laat weten dat ze het niet zinvol vindt om nu een participatie te gaan starten en pas als er geld is, hoogstwaarschijnlijk na 2030, tot aanpak over te gaan. De partij heeft het op de raadsagenda van de commissie Ruimtelijke Plannen gezet van dinsdag 9 januari aanstaande.

De PvdA/GroenLinks liet. samen met de andere partijen, tijdens de begrotingsbehandeling weten het onzinnig te vinden om nu dan te starten met de participatie. Wethouder Zijlstra hield voet bij stuk dat er echt nu geen geld was voor aanpak maar als dat er komt, de participatie dan al gedaan was. Maar als het echt na 2030 is, staan er paar duizend woningen in het nieuwe vijfde dorp van Zuidplas.

In november 2021 kwam er een plan voor voorrangskruisingen bij de Noordelijke Dwarsweg en bij de Opril. Dit plan werd terug naar de tekentafel gestuurd op initiatief van de VVD motie die door de gehele gemeenteraad werd gesteund. Diezelfde VVD stelde bij monde van Ferry van Wijnen dat het in maart 2023 wel heel lang duurde en kreeg het antwoord van het college van B&W in april 2023 dat het eind van dat jaar op de politieke agenda zou komen te staan. Tijdens de begroting bleek dat het plan voorbij 2030 gepland staat. PvdA/GroenLinks, ChristenUnie/SGP, VVD en D66 waren erg kritisch maar planning bleef staan.

We vinden deze bezuiniging op de begroting ten koste van veiligheid onverantwoord. Mede omdat de verkeersintensiteit op deze kruispunten al is toegenomen en woningen worden gerealiseerd bij het Verlaat en Swanla waardoor er nog meer verkeersbewegingen gaan ontstaan” stelt Damen van de PvdA/GroenLinks. Voor hem heeft de agendaring als doel om met de andere partijen tot een beter plan te komen en hieruit een initatiefvoorstel te maken.

Advertentie