8.5 C
New York
zaterdag 6 maart 2021

Aankomende weken afsluiting Middelweg /Bredeweg (N456) om snelheid aan te passen

Het stuk Middelweg tussen de Moordrechtboog en de Zuidelijke Dwarsweg in Moordrecht en de Bredeweg tussen de Zuidelijke Dwarsweg en de rotonde naar Doelwijk gaat vanaf maandag 20 juli worden afgesloten voor werkzaamheden. De afsluiting duurt tot 31 juli voor de eerste fase.

Dat blijkt uit onderzoek van Gouwe IJssel Nieuws. Langs de weg staan borden maar tot 16 juli stond er niks op de website van de gemeente of op de interactieve kaart Melvin. Na de vragen van deze site is de planning alsnog bekend gemaakt. Tot 31 juli en een periode na de bouwvak is de weg afgesloten voor al het verkeer.

De weg is overgedragen van de Provincie Zuid-Holland naar de gemeente Zuidplas toen de Moordrechtboog (N457) werd opengesteld.

De gemeente Zuidplas heeft direct de snelheid van 80 km/uur naar 60 km/uur gebracht, op de kruising met de Zuidelijke Dwarsweg zijn meerdere ernstige ongevallen gebeurd en hier zijn snelheidsremmer aangebracht. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

  • de weg wordt 6,00 meter breed gemaakt
  • er worden 5 snelheidsdrempels aangebracht
  • de kruisingen/plateaus worden geaccentueerd
  • de gehele weg wordt voorzien van een nieuwe toplaag.

De gemeente gaat de weg ombouwen naar een 60-kilometerweg zoals omschreven in de richtlijn Duurzaam Veilig. Een Duurzaam Veilig Wegverkeer houdt in dat de verkeersomgeving zó is ingericht, dat er geen ernstige ongevallen kunnen gebeuren. En dat als er tóch een ongeval plaatsvindt, de ernst van de afloop beperkt blijft. Vooral het kruispunt met de Zuidelijke Dwarsweg staat bekend om de vele aanrijdingen, soms met ernstige afloop.

De VVD had eerder gevraagd om te wachten met de opknapbeurt voor de weg met oog op de plannen voor het vijfde dorp en het ontbreken van echte noodzaak tot onderhoud. De gemeente ging hier toen niet in mee omdat noodzaak tot aanpassing en onderhoud wel meespeelt : ” “De huidige N456 heeft de uiterlijke kenmerken van een 80 km/u weg en voldoet niet aan de gestelde richtlijnen voor een 60 km/uur weg. De politie zal niet handhavend optreden (en zelfs negatief adviseren) op het moment dat de inrichting van de weg niet voldoet aan de richtlijnen die gelden voor een 60 km/uur weg“ was te lezen in de antwoorden op VVD vragen.

Uit antwoorden op vragen van de bewoners blijkt ook dat de serie verkeersborden weg worden gehaald om vrachtwagens te waarschuwen voor de beperkte hoogte van de tunnel Bredeweg onder het spoor. Begin dit jaar werd voor de zoveelste keer de hoogtebalk er uit gereden ondanks alle borden, Gouwe IJssel Nieuws maakte daar in 2017 al de onderstaande video over

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg