8.5 C
New York
donderdag 2 mei 2024

Omgevingsvergunning Albert Heijn in Zevenhuizen verleend

De Omgevings Dienst Midden Holland (ODMH) heeft namens de gemeente Zuidplas een omgevingsvergunning verleend voor de tweede supermarkt in Zevenhuizen. Dat werd vandaag bekend gemaakt in een gemeenteblad. Volgens het gemeenteblad gaat het om het bouwen van een supermarkt en verbouwen bedrijfsverzamelgebouw op de locatie Swanlaweg 4 te Zevenhuizen.

Eerder werd al bekend dat Albert Heijn voor deze locatie een vergunning ging aanvragen om een tweede supermarkt te starten op deze plek. Daarmee werd het zoekproces waar de gemeente Zuidplas mee bezig was verstoord en heeft het college van B&W deze stopgezet. Uit eerder onderzoek van de VVD bleek dat een groep inwoners niet in Zevenhuizen boodschappen doet en de partij wil die omzet terug naar het dorp halen. Tijdens de enquête van deze partij bleek 95% van de inwoners voor een tweede supermarkt te zijn.

Het dossier tweede supermarkt is een langlopend dossier. Ooit was er een Albert Heijn in Zevenhuizen en een C1000 als voorloper van de Jumbo. Die eerst genoemde vertrok en ondanks dat het dorp bleef groeien, bleef er 1 supermarkt over. De eigenaar is nog steeds van mening dat alleen een winkel die hem aanvult welkom is, niet een concurrent als gelijke soortgenoot.

De gemeente heeft uitgebreid onderzoek laten doen en uiteindelijk kwamen er meerdere locaties op het vizier, met name in het Koningskwartier en bij de voormalige benzinepomp van Argos in de Dorpsstraat. Tijdens de raadsbehandeling kwamen daar nog twee locaties bij maar stopte het onderzoek toen Albert Heijn de omgevingsvergunning aanvroeg.

Echter vond Albert Heijn een gat in een bestemmingsplan en wist genoeg te bieden. Eerder al hadden discount supermarkten het geprobeerd maar kwam men er niet uit. De omissie in het bestemmingsplan is gelijk aan de eerdere vestiging van Aldi in Nieuwerkerk aan den IJssel. Inmiddels zijn deze gaten in de bestemmingsplannen door de gemeenteraad gedicht.

Nu de vergunning is afgegeven, kan er beroep tegen de komst worden aangetekend bij de bezwarencommissie van de gemeente Zuidplas. Om de bouwwerkzaamheden direct te stoppen zal de rechter aan te pas moeten komen om een voorlopige voorziening op te leggen. Zoiets is kortgeleden nog toegewezen bij de Kleine Vink in Nieuwerkerk aan den IJssel.

Lees hier het volledige dossier over de tweede supermarkt in Zevenhuizen

dit artikel kwam tot stand door een tip van een inwoner. Nieuws? Mail naar info@gouweijsselnieuws.nl

Advertentie