8.5 C
New York
woensdag 24 juli 2024

Geen bezuinigingen op huidig beleid veiligheid Zuidplas

Burgemeester Weber van de gemeente Zuidplas heeft tijdens de persconferentie over de begroting benadrukt dat er geen bezuinigingen kopen voor de portefeuille veiligheid. Wel moest hij mededelen dat de geplande uitbreiding van handhaving niet zal doorgaan.

Volgens Weber is er een hoop bereikt door team Veiligheid van Zuidplas na de uitbreiding en kan men samen met de politie en andere partners veel betekenen voor de aanpak van ondermijning. Dat komt nog veel voor en de laatste tijd zijn er meerdere keren bij controles grote drugsvangsten gedaan. Zo werd een man tot 6 jaar cel veroordeeld voor het hebben van een drugslab aan de Albert van ‘t Hartweg in Nieuwerkerk en kortgeleden nog in twee garageboxen in Moordrecht.

Weber is blij dat de misdaadcijfers laag en stabiel blijven in Zuidplas en trots dat de gemeente een voorbeeld is voor andere gemeente met het aanpakken van ondermijning via last onder dwangsom, waarbij daders niet alleen strafrechtelijk maar ook bestuursrechtelijk worden aangepakt. Op diverse plekken in Zuidplas werden bedrijven en woningen gesloten na drugsvangsten. Wel vond de burgemeester het jammer dat er door de bezuinigingen geen extra capaciteit voor handhaving kan komen.

Advertentie