8.5 C
New York
dinsdag 22 juni 2021

Terugblik 2020: Carlo Trumpi van Sportstichting Zuidplas bleef creatief met team tijdens pandemie

Deze week kijkt Gouwe IJssel Nieuws met een aantal mensen terug naar het jaar 2020. Carlo Trumpi, directeur van de sportstichting Zuidplas, mag de spits afbijten in de serie en is in het interview bijna niet te stoppen in zijn enthousiasme.

In februari 2018 worden zwembad het Polderbad, zwembad de Zuidplas, de sporthallen en gymzalen en de gemeentelijke afdeling Sport & Bewegen samen gebracht in de sportstichting. Carlo Trumpi krijg, als jong talent, de kans om directeur te worden. Uiteindelijk is 2019 zijn eerste volle jaar waarin hij aan de slag is geweest waarin hij met trots een eindbeoordeling van een 8 krijgt van de klanten en maar liefst 112.000 mensen komen zwemmen in het binnenbad en het buitenbad 16.000 bezoekers. “Ja dat zijn veel mensen eigenlijk, daar kan je de Kuip tweemaal mee vullen” zegt hij in het interview.

In de onderstaande video geeft hij een terugblik op 2019 maar uiteindelijk ook wat de sportstichting overkwam in 2020. Met een van de eerste maatregelen moesten alle zwembaden en sporthallen dicht. “met veel dank aan Team BevolkingsZorg en wethouder Verbeek van de gemeente Zuidplas hebben na de beperkte opening gekeken naar wat wel kon” legt Trumpi uit. Dat was steeds het doel van Trumpi en zijn team, zoveel mogelijk wel bieden wat wel kan.

De zwembaden kregen looproutes en zo konden de zwemlessen, in aangepaste versie, voortgezet blijven worden. Dan breekt een hete zomer aan, Trumpi gaat in overleg met de gemeente en dan mag het buitenbad open. “We hebben ook hier looproutes gemaakt, beperkt aantal mensen bij familiezwemmen, afstand houden en ook in de avond open. Daar waar andere baden gesloten waren konden de mensen toch een verzetje bieden” legt hij uit. Buiten zijn er diverse activiteiten zoals sportinstuiven en de buitengrasvelden van de zwembaden mogen door verenigingen worden gebruikt.

Maar zorgen heeft Trumpi over de financiën. In 2020 lijkt het verlies beperkt te blijven, mede door allerlei regelingen waarbij ook de gemeente hem met de aanvragen geholpen heeft. Maar dan keert snel zijn trotse blik weer terug als het over zijn team gaat. Hij legt uit dat veel mensen nu ook andere talenten laten zien waaronder zelf maken van video’s en het inrichten van een sportloket om de sportverenigingen te steunen.

“Ik ben zo blij dat de crisis geen gevolgen heeft voor mijn personeel, dat ik niemand hoef te ontslaan. In 2021 hoop ik dat corona snel weg is waardoor we verder de sportstichting kan uitbouwen met onder andere het sportakkoord met accomodatiebeleid welke is vastgesteld door gemeenteraad” sluit Carlo het interview af.

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
554VolgersVolg