8.5 C
New York
dinsdag 23 april 2024

Afvalbrengstation Zevenhuizen gaat zo snel mogelijk weer open

Het afvalbrengstation in Zevenhuizen gaat zo snel mogelijk weer open. Deze mededeling had wethouder Schuurman voor de gemeenteraad tijdens de raadsvergadering van 15 september. De fractie van de PvdA/GroenLinks had over dit onderwerp een motie vreemd over ingediend, tot grote irritatie van de VVD en ChristenUnie/SGP. Het afvalbrengstation werd gesloten omdat de anderhalvemeter maatregel niet uitgevoerd kon worden in Zevenhuizen.

Ard Bakker (ChristenUnie/SGP) vond dat de PvdA/GroenLinks met een compleet overbodige motie kwam, de wethouder had tijdens de behandeling van de zomernota al had beloofd het afvalbrengstation weer te openen als de anderhalvemeter maatregeling zou stoppen.

Karreman (VVD) vroeg de fractie van PvdA/GroenLinks waarom er niet direct bij de zomernota een motie was ingediend maar dit er kort erna heeft gedaan. Dit terwijl kort ervoor D66 hier nog vragen over had gesteld. De VVD stelde al bij het vaststellen van de agenda om de motie in te trekken omdat het duidelijk was dat het afvalbrengstation open zou gaan. Voor hem kon de motie mondeling worden afgedaan.

De PvdA/GroenLinks benadrukte dat er veel signalen van inwoners waren binnen gekomen en dat men via deze motie raadslid Damen juist zekerheid wilde hebben dat het afvalbrengstation open ging. Raadslid Klovert (D66) noemde de manier waarop Karreman en Bakker reageerde een beetje kinderachtertig. Klovert vroeg wel hoe het nu verder gaat met de andere maatregelen van de gemeente.

Wethouder Schuurman beloofde dat het afvalbrengstation weer open gaat. Dat zal ongeveer een week langer duren dan de ingangsdatum van het schrappen van de maatregel. Het afvalbrengstation moet weer in orde gemaakt worden en er moet geschoven worden in de personele bezetting. Het ruimere openingstijden voor het afvalbrengstation in Nieuwerkerk worden dan weer worden teruggedraaid.

Na deze bevestiging werd de motie van de PvdA/GroenLinks fractie ingetrokken. Afgelopen week publiceerde de VVD een plan om op deze locatie een tweede supermarkt te maken. Dit kan pas als er een nieuw afvalbrengstation komt.De gemeente is al anderhalf jaar bezig met een onderzoek naar nieuw afvalbrengstation, de opties zijn vergroting van het afvalbrengstation in Nieuwerkerk of een nieuwe locatie in het gebied Knibbelweg Oost in Zevenhuizen.

Advertentie