8.5 C
New York
zaterdag 2 maart 2024

ProRail heeft 18 dagen geen treinen nodig voor renovatie station Nieuwerkerk a/d IJssel

Beheerder ProRail heeft het treinstation Nieuwerkerk aan den IJssel hoog op de lijst staan voor renovatie. Dat laat de woordvoerder van ProRail weten op vragen van Gouwe IJssel Nieuws. Volgens hem zijn er al vergevorderde plannen en wordt dit intern vergeleken met de manier waarop ProRail station Dordrecht Zuid heeft gerenoveerd, welke deze zomer werd geopend.

station Dordrecht Zuid – Foto : ProRail

Wat te vergelijken is, is het aantal dagen dat er geen treinverkeer mogelijk is op het traject voor een periode van 18 dagen en dat vraagt, volgens ProRail afstemming met veel organisaties, zoals NS, goederenvervoerders en gemeenten. Op het traject komen zowel stoptreinen als intercity treinen langs diverse goederentreinen vanuit Noord-Nederland naar de Havens van Rotterdam en vice versa.

wij beginnen het liefst zo snel mogelijk met de renovatie

ProRail

Een planning valt dus niet te geven maar wij beginnen het liefst zo snel mogelijk met de renovatie zodat we Nieuwerkerk a/d IJssel, mooier, overzichtelijker en veiliger kunnen maken. Tot die tijd wordt het station gemonitord. Als daaruit blijkt dat maatregelen nodig zijn doen we dat natuurlijk” legt de woordvoerder van ProRail uit.

Een van de maatregelen die ProRail heeft genomen op het station, is het ondersteunen van de perrons tegen doorzakken door stempels onder perrons te plaatsen. De afgelopen jaren zijn er wat kleine reparaties uitgevoerd en is een deel van het station voorzien van een verflaag. Maar de reizigers belonen het station met een lage beoordeling, een van de laagste van Nederland.

Er zijn al meerdere keren problemen met de lift gemeld, die vaak ook vervuild worden door jongeren, is er al een keer een deel van de tegels naar beneden gevallen, is er tot 2x toe al een stuk beton gevallen vanuit het perron en levert het station steeds weer veel discussie op bij de dorpsgenoten op sociale media en in de gemeenteraad door vragen van de SP. Dagelijks stapten er in 2022 2.519 reizigers in of uit op het station, het meeste van de stoptreinstations tussen Gouda en Rotterdam

Stempels onder perron

Lees hier het gehele dossier van het NS station Nieuwerkerk aan den IJssel

Advertentie