8.5 C
New York
woensdag 1 december 2021

PvdA/GroenLinks legt zich niet neer bij besluit Knibbelweg Oost en start protestactie

De gemeenteraadsfractie van de PvdA/GroenLinks is gestart met het rondbrengen van folders in het gebied rond de Knibbelweg Oost in Zevenhuizen. De partij legt zich niet neer bij het komende besluit van de gemeenteraad om na 12 jaar te starten met de bouw van kassen, XXL logistiek en een bedrijventerrein.

In een persbericht laat de partij weten : “Steeds meer polderlandschap verdwijnt. De bouwplannen leiden visueel tot “eentonige muren” in Zevenhuizen over een lengte van 1.000 en 700 meter met een hoogte tot 16,5 meter. De fractie van de PvdA/GroenLinks maakt zich zorgen over hoe het College met steun van VVD, CU/SGP,CDA,SP en D’66 het dorpswonen, het polderlandschap in hoog tempo teniet doet zonder rekening te houden met de consequenties van plannen die lang geleden bedacht zijn.

De huidige inwoners weten veelal niet wat er in het verleden bedacht is en in ieder geval is de context van de dingen nu een geheel andere.

In de laatste raadsvergadering keerde Damen zich al tegen het plan en stelde de stemming uit. In het persbericht laat de partij nu weten dat ze wederom over dit voorstel willen gaan debatteren :”Ook doen wij 8 juni het verzoek om het agendapunt Knibbelweg-Oost weer opiniërend te bespreken“.

Raadslid Damen heeft in de folder nog meer argumenten om het plan uit 2009 niet uit te voeren :”De vele vrachtwagens voor de distributie worden in dit plan over de N219 geleid. Een weg waar het verkeer nu al opstroopt en met de komst van het 5e dorp helemaal zal vastlopen. We zullen voor het verlaten van ons dorp dus de nodige tijd moeten gaan reserveren“. Hier is de hele folder te lezen.

De houding van de PvdA/Groenlinks fractie leverde bij de vorige raadsvergadering al veel kritiek op van de andere partijen (behalve NEZ) die juist blij waren dat het plan eindelijk ten uitvoer is gekomen na een lang dossier vol onderhandelingen, een boze provincie , een mogelijke rechtsgang en uiteindelijk een akkoord met de partners in de logistieke corridor A12.

Advertentie

Volg het laatste nieuws

2,319FansLike
322VolgersVolg
709VolgersVolg