8.5 C
New York
vrijdag 19 april 2024

Jaaroverzicht 2020 van onze nieuwsartikelen

Over tientallen jaren zal het jaar 2020 bij mensen nog steeds in het geheugen staan als het corona-jaar. Ons Gouwe IJssel nieuwsoverzicht bevat gelukkig meer dan alleen de gevolgen van het virus.

Veel standaard evenementen zoals de Dance Parade, het Oogstfeest en de Vlootschouw gingen niet door, maar daarentegen kwamen er mooie initiatieven van de grond. De viering van 10 jaar Zuidplas werd beperkt gevierd.Het was soms naar om de kille coronacijfers te brengen waarop vragen kwamen. We hadden kippenvel door het applaus dat klonk voor de zorgmedewerkers vanaf de Iep. We hielden het nauwelijks droog met de ingetogen versie van het Wilhelmus door twee muzikanten op straat in Nieuwerkerk en genoten van het enthousiasme van de vrijwilligers die plantjes rondbrachten naar ouderen.

2020 is voor de redactie ook het jaar van de seksvideos, van verharding in en naar de politiek, van massaal protest in Moordrecht en van de stilte over de Zuidplaspolder-plannen en het jaar van omdenken: dingen anders doen zodat ze kunnen doorgaan. Bestuur en redactieleden van Gouwe IJssel Nieuws wensen u een heel mooi 2021 waarin alles hopelijk veel beter zal gaan dan in 2020! In 2021 staan wij weer dichtbij in de regio om u het nieuws te brengen.

Januari 2020

Dit jaar startte met een hoop klappers die nogal wat schade hebben aangericht. Het wachthokje van het station Nieuwerkerk aan den IJssel was zwaar beschadigd en de ramen van winkels in Dorrestein waren vernield door vuurwerk. Ondanks schriftelijke vragen willen weinig politieke partijen een vuurwerkverbod. Burgemeester Weber gaat op bezoek bij getroffen ondernemers en bange bewoners. Moerkapelle kijkt juist terug naar een mooie oud en nieuwviering met vuur en vuurwerkshow.  Op nieuwjaarsdag duiken een paar honderd mensen de koude Zevenhuizerplas in bij Nesselande.

De snertwandeltocht in Zevenhuizen stond in het teken van 75 jaar vrijheid en mocht rekenen op enorm veel deelnemers. De kerstbomenjacht leverde in 2020 iets minder kerstbomen op. Volleybal vereniging RECO ZVH mist de bekerfinale volleybal tegen de latere winnaar Lycurgus. De Zonnebloem in Nieuwerkerk vierde met een diner haar 40 jarige jubileum. In alle dorpen van Zuidplas worden verlichte schalen onthuld met herdenkingsstenen en voorbijgangers redden in Moordrecht redden omstanders een automobilist uit het ijskoude water.  

Omroep Zuidplas wordt na 30 jaar lokale radio door VVD, ChristenUnie/SGP en D66 ingeruild voor Zuidplas FM. In de Eendragtspolder worden wederom Flamingo’s gespot; deze exemplaren komen echter dit keer niet van de Action maar uit de vrije natuur.  In partnergemeente Bückeburg prikt een grote delegatie uit Zuidplas een vorkje mee met Grühnkohl. De Kinderen van Kakelbont hangen aan de lippen van voorlezende wethouder Verbeek.

Februari 2020

De Nieuwerkerkse fotograaf Frank de Roo krijgt Zilveren Camera voor een regionale nieuwsfoto. Een oliespoor blijkt een highway van drugsafval te zijn en het kost de gemeente een aardig bedrag om het schoon te maken. Een auto rijdt schoolplein op, een spelend kindje raakt zwaar gewond in Nieuwerkerk aan den IJssel. De winterstorm Ciara spaart Zuidplas met geen noemenswaardige incidenten en in Zevenhuizen ontstaat verbazing dat de geliefde grillroom moet verdwijnen voor een bouwplan.  Een Overlast gevende vrachtwagen wordt verwijderd uit dorpskern van Moordrecht en komt het trieste nieuws dat scootmobiel-icoon Piet Molenaar overleden is.

Terwijl de hulpdiensten druk in weer waren met storm Dennis werden er maar liefst drie dwerggeitjes geboren in Moordrecht. Voor de zoveelste keer wordt de hoogtebalk bij de Bredeweg in Zevenhuizen geraakt door een vrachtwagen. De derde februaristorm zorgt ervoor dat de bokpalen in Moordrecht omvallen. Tijdens diezelfde storm dreigt een airco unit in Moordrecht gelanceerd te gaan worden maar de brandweer kan dit op tijd voorkomen.

Een chauffeur raakt gewond in zijn gekantelde truck op de dijk bij Nieuwerkerk aan den IJssel. Een leverancier van de gemeente Zuidplas heeft 2.000 foute belastingaanslagen verstuurd namens de gemeente. De jaarlijkse lampionnenoptocht in Zevenhuizen is weer een succes. In de commissiezaal wordt een Brains schilderij onthuld in teken van verbinding.

Maart 2020

De gemeente organiseert een informatiebijeenkomst voor de inwoners over de ontwikkelingen rond het vervallen Posthuis in Moordrecht, een slepend dossier. Een man raakt gewond na val uit scootmobiel maar gelukkig voor hem brengt de politie zijn scootmobiel thuis. SGP fractieleider Van der Staaij slaat eerste paal voor Hospice Elim in Moerkapelle waar na vragen van de SP blijkt dat niet-gelovige vrijwilligers niet welkom zijn. Vanaf 12 maart werd de maximumsnelheid op A12 en A20 aangepast en bezoekt burgemeester Weber de Meester Lallemanschool in Moordrecht.  Op 12 maart besluit de overheid tot diverse maatregelen vanwege het coronavirus. Er komt dan zoveel nieuws, zoals het niet doorgaan van de kruisfinales van het korfbal, dat Gouwe IJssel Nieuws een Liveblog maakt. Het zal echter nog tot 21 maart duren alvorens het RIVM de eerste besmetting meldt in Zuidplas.

Omdat bezoeken van oudere mensen niet meer mag , bedenkt Welzijn Zuidplas de actie “Heel Zuidplas Belt”.  Er ontstaat een ware hamsterwoede en veel winkels in Zuidplas hebben lege schappen. Op de Nieuwerkerkse markt is het echter niet minder druk. Theatergroep Turf uit Zevenhuizen doet haar generale repetitie voor een lege zaal en moet de aanstaande voorstellingen annuleren. De bibliotheek wordt gesloten en de apotheken roepen op om alleen te komen als het echt nodig is.  Op 17 maart klinkt er vanaf flat de Iep een enorm applaus voor de zorg medewerkers. Kamerlid Koerhuis van de VVD wil een klapper maken met de bouw van 30.000 woningen in de polder. Hij vraagt om een technische briefing in de Tweede Kamer, komt op werkbezoek, schoffeert de lokale VVD en roept op Radio1 dat als Zuidplas niet meewerkt de minister maar een aanwijzing moet geven.

Gedode en geslachte ganzen zijn gedumpt in een sloot in Nieuwerkerk aan den IJssel, Animal Rights looft €5000 beloning uit voor vinden van de illegale slachters ganzen.  Er komt een onderzoek naar een nieuwe afvalbrengstation in Zuidplas en ‘Koolhaas Natuurlijk’ verrast de inwoners van De Meander en De Zevenster met gerbera’s.  De gemeente Zuidplas sluit alle sportvelden en bij De Meander worden salades gebracht om de eenzame bewoners op te vrolijken. De gemeente Zuidplas vraagt een kapvergunning aan voor de iconische kastanjeboom aan de ’s-Gravenweg die door stormschade en brandstichting niet meer te redden is. Wel wordt er aan de overkant een nieuwe kastanjeboom geplant door de gemeente. Op de balkons van de Iep in Nieuwerkerk wordt massaal gedanst, eXplosion laat de bewoners even corona vergeten. Zuidplas gaat verkeersregelaars inzetten vanwege de grote drukte bij het afvalbrengstation, door corona wordt de werf in Zevenhuizen gesloten.

April 2020

Rond de Zevenhuizerplas worden door de essentaksterfte diverse bomen gerooid. De gemeente Zuidplas heeft in overleg met de recreatieschappen een aantal parkeerplaatsen afgesloten maar de bezoekers verzinnen allerlei manieren om toch te kunnen parkeren. Handhaving en politie treden hard op door te bekeuren. Op Hitland worden door vandalen de net geplante wilgentwijgjes gesloopt. In kader van berenjacht  zijn er honderden beren en andere knuffels voor de raam gezet in alle dorpen van Zuidplas. Een motorrijder is ten val gekomen en gewond geraakt op de Schielands Hoge Zeedijk bij Nieuwerkerk aan den IJssel.

Na een oproep zijn honderden kaarten binnengekomen bij Welzijn Zuidplas die verstuurd worden aan oudere mensen. De dijk langs de Hollandsche IJssel is afgesloten maar automobilisten nemen het naastliggende fietspad. Een verkeersregelaar bij het afvalbrengstation wordt opzettelijk aangereden. Het commissariaat van de media wijst Zuidplas.FM aan als lokale zender en omroep Zuidplas gaat op zwart maar een deel van Zuidplas kan tot op vandaag de lokale zender niet op de FM ontvangen. Het IKC Rehoboth in Nieuwerkerk doen dit jaar de koningsspelen digitaal.

Zangeres Belinda trakteert bewoners Ouderinitiatief de Zuidplas op muziek in Moordrecht en weer wordt er een verkeersregelaar aangereden bij het afvalbrengstation in Nieuwerkerk. Een nieuw aan te leggen straat en park wordt vernoemd naar ereburger en oud-wethouder Maarten Molenaar. In april krijgen de bijen in Nieuwerkerk een viersterrenhotel en komt bij de Eendragtspolder het derde officiële vogelkijkpunt in Zuidplas. De organisatie van Culinesse maakt bekend dat het festival is afgelast. Er zijn dit jaar Tien Koninklijke onderscheidingen tijdens Lintjesregen in Zuidplas maar die worden per telefoon bekend gemaakt. Er is geen herdenking bij het Jachthuis Jolly Duck in Zevenhuizen maar de vlaggen gaan halfstok en de molens bij de Molenviergang gaan in rouwstand.

Koningsdag verloopt geheel anders dit jaar. De kinderburgemeester en het college van B&W zingen het Wilhelmus voor het gemeentehuis. In Moordrecht staan lange rijen met anderhalve meter per persoon voor de bakker, net als in Nieuwerkerk voor de traditionele tompouce. Burgemeester Weber brengt op Koningsdag de Koninklijke Onderscheidingen rond en de kinderen in Moerkapelle smullen van op straat gebakken pannenkoeken van meneer Dubois. Verder valt vooral de stilte in de dorpen op, er zijn geen activiteiten te bekennen door corona.

Mei 2020

4 Mei verliep dit jaar compleet anders en digitaal. In alle dorpen werd de krans overdag al neergelegd en had burgemeester Weber een digitale toespraak. Diverse inwoners legden bij de monumenten de hele dag door bloemen. In Moordrecht klonk het signaal Taptoe en het Wilhelmus vanaf de kerktoren. In Nieuwerkerk speelden op de Spoorlaan vader en dochter het signaal Taptoe en ingetogen het Wilhelmus. De kinderen van groep 5c van de Gideonschool én hun juffrouw Nienke Vink hebben buiten steentjes uitgezocht, gekleurd en bij de gedenknaald in Nieuwerkerk neergelegd. Op 5 mei was het stil, geen feest in kader van 75 jaar vrijheid door corona.

De Islamitische Moskee Errahmane pakketten maakt Boodschappenkast en gezinnen blij en de afgesloten parkeerplaatsen zorgen voor veel foutparkeerders Zevenhuizerplas die allemaal de bon op gaan. Wethouders De Haas en Schuurman openen een Kletshuisje bij de Meander in Nieuwerkerk. Corleone (The Voice) rapt voor jongeren in Zuidplas in een Video. De Bibliotheken in Zuidplas en Waddinxveen bijna allemaal weer open!

Een brand verwoest recreatiewoning waarbij de hond is overleden en 2 aanhoudingen vonden plaats. Een fietser wordt geschept op de Laan van Avant-Garde in Nieuwerkerk aan den IJssel bij de uitrit van bouwmarkt Hornbach. De eikenprocessierups is weer gesignaleerd in Nieuwerkerk, er is een derde ronde kaartenactie door Welzijn Zuidplas en door gebruik van verkeerde mallen voor de markering op de Hoofdweg ontstaat een gevaarlijke situatie. Een overstekende fietser wordt geschept op Middelweg. Na jaren aandringen is de HVN blij met begraafplaatshek van de oude begraafplaats Nieuwerkerk.

Juni 2020

Volle terrassen, stranden en plassen maar wel op afstand tijdens een mooie pinksterdag en het waterschap pompt vers water in Ringvaart door de warmte. Een pand aan Maalderij in Nieuwerkerk wordt gesloten na drugsvondst. Een auto raakt te water langs het Noordeinde in Moerkapelle en D66 stelt diverse schriftelijke vragen over aanleg glasvezel in Zuidplas. Er is een frontale botsing op de Europalaan in Nieuwerkerk na slip en wordt er een hoofdgasleiding geraakt in Moerkapelle tijdens werkzaamheden. In Nederland zakt het aantal coronabesmettingen snel, maar Zuidplas is Corona hotspot van Nederland.

In Moordrecht neemt de brandweer respectvol afscheid van voormalig korpslid Bert van Vliet. De megaklus van Welzijn Zuidplas is geslaagd: 2.500 orchideeën voor ouderen worden rondgebracht door 250 vrijwilligers. De bibliotheek Moerkapelle maakt plaats voor scholen door snellere leerlingengroei dan eerdere prognose. In Nieuwerkerk raken twee bewoners gewond bij grote brand in drie woningen aan het Schijfmos. Raadsleden Pien en Benno gaan weer buiten spelen om de kwaliteit van de speeltuinen te controleren.

Juli 2020

De vaccinatiegraad stijgt in Zuidplas, daalt in Waddinxveen, Kamerlid Koerhuis (VVD) blijft drammen op ‘klapper’ woningbouw in Zuidplas en Zevenhuizen vult 41 dozen met levensmiddelen voor de Boodschappenkast! De werkzaamheden aan de Hitlandselaan zijn gereed na officiële opening. Een flitspaal langs de dijk zorgt voor veel discussie maar blijkt nep te zijn.

Na uitstel zijn praktijk verkeersexamens groep 7 gestart in Moerkapelle en wordt een snorscooter gelanceerd vanaf de dijk gelanceerd door drank. De Bermweg in Nieuwerkerk aan den IJssel wordt deels een fietsstraat en deels een (brom)fietspad. De Hoofdweg wordt officieel geopend na 20 jaar onderhandelen, vergaderen en uitvoering en Heemschut luidt noodklok over agrarisch erfgoed in Zuid-Holland over o.a. de Geertruidahoeve.

Verpakkingsspecialist Krabbendam opent zijn eigen ‘kado’ op Kleine Vink als eerste ondernemer op dit nieuwe bedrijventerrein. CDA en VVD stellen weer vragen over dossier Posthuis in Moordrecht en blijven op dit dossier actief. Burgemeester Weber maakt kennis in Bückeburg en ondanks corona gaan Waterscouts toch op kamp. Zevenhuizenaren zien de Rottekijker als landsschapsvervuiling en door dansen en bommetjes in het water als afsluiter jeugdvakantieweek genieten de kinderen. Bijna 1 op 6 ambulances komt te laat in Zuidplas bij spoedrit en is er een inval Nieuwerkerk aan den IJssel in kader van drugsonderzoek.

Augustus 2020

De maand start tropisch en het Polderbad in Nieuwerkerk is open met beperkingen. In Zevenhuizen worden nepwapens aangetroffen bij aanhouding na bedreiging. In Moerkapelle raakt een medewerker van een bedrijf gewond nadat hij klem in een machine kwam te zitten. Er wordt een parkeerverbod tijdens de warme dagen afgekondigd langs de Zevenhuizerplas, maar het verbod wordt massaal genegeerd. In diezelfde plas overlijden er een kind en 3 uur later een volwassen man nadat ze waren gaan zwemmen achter de ballenlijn. Twee dagen later wordt er hier weer gezocht naar een kind maar dat loopt goed af.

Als burgemeester Weber net op de camping is en Verbeek nu als locoburgemeester actief is, gaan er filmpjes op internet rond waarbij zichtbaar de liefde wordt bedreven in het gemeentehuis. In deze komkommertijd staat de hele Nederlandse pers in Zuidplas. Hangende het onderzoek worden er 2 handhavers geschorst en kort hierop wordt een derde medewerker, niet van handhaving, geschorst. Wie de vierde persoon was blijft onbekend maar de drie medewerkers nemen zelf ontslag. Het onderzoek kost meer dan 20.000 euro en leidt tot meerdere politieke vragen. Daarnaast heeft de gemeente de handen vol om team Handhaving weer op volle sterkte te krijgen.

Raadslid Damen wordt door andere fractievoorzitters beschuldigd van lekken in onder andere een opinie-artikel op deze site. Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten bekijkt het en er is niets aan de hand. Een schermdoek vliegt in brand in een kas aan Industriestraat in Moerkapelle. Er is een aangepast programma van de Jeugdweek in Moerkapelle maar iedereen kan tevreden terugkijken.

September 2020

Het Platform Gehandicapten & Chronisch zieken wil betere aangepaste bushaltes in de gemeente Zuidplas. De gemeente maakt het plan voor de nieuwe snelfietsroute bekend en maar liefst 900 handtekeningen worden opgehaald in Moordrecht omdat de bewoners in dit dorp zorgen hebben. Wethouder Schuurmans neemt de handtekeningen in ontvangst en de raad stuurt de wethouder terug naar de tekentafel. Het onderzoek naar onder andere de alternatieven kost €55.000. Ook een voorstel voor 3 villa’s, weggemoffeld in een bestemmingsplan, wordt niet geaccepteerd door de gemeenteraad.

De kerken in Moerkapelle organiseren een dienst buiten in het weiland onder de noemer één geloof Zuidplas. Als een van onze verslaggevers op 14 september bij het gemeentehuis aankomt voor een bijeenkomst is alles afgesloten. Uiteindelijk blijkt dat wethouder Hordijk met het leven is bedreigd. In december wordt hiervoor een man veroordeeld door de rechter. Door de coronamaatregelen worden de raadsleden verdeeld over de hele raadzaal en is er geen plek voor publiek en pers, maar evenmin voor het college. De jaarlijkse Dance Parade Evergreen stopt definitief door bureaucratie.

In Moordrecht wordt de Beeldentuin Drost IJserman in Moordrecht officieel geopend achter het oude Weeshuis. Trots pronken organisaties met monumenten op Open Monumentendag in Zuidplas. In Zevenhuizen wordt het Oogstfeest afgelast en maakt burgemeester Weber zich zorgen over de besmettingsgroei. In de gymzaal aan de Burgemeester Nederveenstraat start de actie “elk kind een fietshelm” van de Rotary Zuidplas. Op nationale burendag verrassen in diverse straten de buren elkaar met een bloemetje. Zuidplas sluit een sportakkoord: duurzaam sporten voor iedereen bij vitale sport- en beweegaanbieders.

Oktober 2020

De reactietijden op spoedmeldingen van de politie zijn stabiel, maar zijn onder het streefpercentage van 90% gebleven afgelopen maanden. De gemeenteraad in Zuidplas gaat in afgeslankte vorm vergaderen. Gouwe IJssel Nieuws brengt een drieluik over Mantelzorg, Dementie en kinderen als mantelzorgers. Basisschool Nessevliet in Oud Verlaat wordt gesloten na coronabesmetting van leerkrachten.

Burgemeester Weber hees namens Zuidplas de regenboogvlag voor het weekend maar in het weekend tijdens comingout day was de vlag niet opgehangen. De plannen van de uitbreiding van Beth-San met senioren appartementen in Moerkapelle krijgen meer vorm. Het afvalbrengstation in Nieuwerkerk gaat op zaterdag langer open om zo de drukte weg te werken. Zuidplas blijft dik water en de voorbelasting van het nieuwe sportpark in Moordrecht zorgt voor oppersen van de grond. De ChristenUnie/SGP wil snelheid in de bouw van seniorenwoningen en ontwikkeling Knarrenhof.

Mozaïek Wonen en de gemeente Zuidplas gaan de jaren 50 buurt in Moordrecht slopen en herbouwen. Er komen meer sociale woningbouwwoningen voor terug maar CDA en SP zijn tegen de hoogbouw. Cultuurprijswinnaar Marlonneke Willemsen schenkt schoolplaten van haar projecten. Deel zoveel van dossier Geertruidahoeve: de ontwikkelaar gaat haalbaarheid herstel onderzoeken. D66 blijft op het dossier hameren dat er nu wat moet gaan gebeuren. Brokken beton vallen naar beneden bij treinstation Nieuwerkerk: volgens ProRail wordt dit door kinderen veroorzaakt. Anna Lamot uit Zevenhuizen wordt verkozen tot kinderburgemeester van Zuidplas. Rijkswaterstaat sluit sneller de Hollandsche IJsselkering tijdens stormseizoen om buitendijkse overstromingen te voorkomen zoals in Moordrecht.

November 2020

Een Fransman wordt aangehouden voor bedreiging en mishandeling van hotelgasten Van der Valk in Nieuwerkerk aan den IJssel. De Zonnebloem doet een Nieuwerkerkse Pepernoten en Kruidnoten test en in Moerkapelle nemen de Motards van de Roparun een Jerusalama Challenge video op. Op de parkeerplaats op de Dreef in Nieuwerkerk aan den IJssel is een 21-jarige man gestoken en zoekt de politie getuigen.

De gemeenteraad staat unaniem achter krediet voor nieuwe school in Koningskwartier in Zevenhuizen en de gemeente Zuidplas start Kindpakket voor ouders met laag inkomen. De Sint is in Zuidplas op geheime locatie aangekomen. De gemeente Zuidplas richt zich op lokale ondernemers in nieuw inkoopbeleid en gaan de Leerlingen van de Rehobothschool in Nieuwerkerk slimmer het verkeer in door Streetwise. Er wordt een Plan voor vier woningen op de oude ‘Zilverberk’ locatie in Zevenhuizen opgesteld. Er zijn 21 gezinnen in Zuidplas dupe van toeslagenaffaire.

Game-Inn opent bijzondere spellenwinkel en spelcafé in het Oude Dorp en Sanare zorg en wonen doet Jerusalema Challenge met cliënten en personeel. Geurpalen moeten rattenoverlast in Zuidplas stoppen. Ineens zijn Bakpiet, Paarse piet en Muziekpiet gezien in Zuidplas om kadootjes rond te brengen. Veel lege bierblikjes drijven rond een te water geraakte auto in Moordrecht aan de Vierde Tochtweg, de bestuurder is aangehouden. De bewoners van een flat in Moordrecht worden ruw gewekt door brand. Leefgoed De Olifant wint cultuurprijs Zuidplas 2020.

December 2020


De Ondernemers Oude Dorp Nieuwerkerk nodigen de klanten uit via een videoboodschap. Er is veel animo voor besloten winkeluurtje voor kwetsbaren bij Intratuin Zevenhuizen, wat abrupt stopt door de lockdown. In Moordrecht gaat de politie op zoek naar een dreigende man en Carbid schieten is verboden tenzij dit overdag en op eigen erf gebeurt. De Wollefoppenweg wordt veiliger gemaakt voor fietsers in Oud Verlaat. Er worden illegaal vuurwerk en drugs grondstoffen aangetroffen in Zevenhuizen. De eerste CD Vier Seizoenen van Zuidplas van Flying Eagle is voor burgemeester Weber.

Er zijn bijna 400 gluurpieten verkocht voor Cupcake for Kids. In een video oproep noemt Wethouder Verbeek: “Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving”! Weer is er een Aanrijding op nieuw ingericht kruispunt Zuidelijke Dwarsweg/Middelweg en een aanrijding N207 zorgt voor lange files. De groenaannemers Punt en van Dorp schenken Zevenhuizen een verlichte kerstboom in het dorpscentrum en de Tweedekanswinkel Moerkapelle schenkt tegoedbonnen aan voedselbanken. De Cultuurkeuken aan huis bezorgt weer 150 maaltijden voor mensen met een smalle beurs. Er is een kogelregen afgeschoten op autoverhuurbedrijf in Nesselande wat tot in Nieuwerkerk te horen was.

Er breekt brand uit in de ventilatie van een woning aan het Zwanendaal in Nieuwerkerk. De Boodschappenkast maakt eigen kookboek en zoekt kerstpakketten en ProRail is geschrokken van vallend beton wat opnieuw is gevallen bij het station. Het Platform Gehandicapten & Chronisch Zieken maakt zich zorgen over versobering Huishoudelijk Hulp Toelage. Er zijn Zorgen over beweging in Françoisviaduct en nader onderzoek volgt. TenneT, Liander en Stedin breiden het elektriciteitsnet Zuidplaspolder uit. Desondanks valt de stroom in delen van Moordrecht en Nieuwerkerk voor de derde keer in anderhalf jaar uit. Gouwe IJssel Nieuws heeft het onderzoeksrapport van de seksrel: Boa’s seksschandaal waren complete dienst niet met werk bezig.

Advertentie